Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σύσκεψη με τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η σύσκεψη άρχισε ακριβώς στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας. Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου. 

Οι αφίξεις

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

tsipras

Δεύτερος έφτασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης αντάλλαξαν μια τυπική χειραψία, ενώ πιο θερμή φάνηκε η χειραψία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Βελόπουλο. Ακριβώς στις 11 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά έφτασε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Μάλιστα, εξηγώντας γιατί έφτασε τελευταίος ακούστηκε να λέει: «Είχε ένα τουριστικό εδώ και άργησα».

 

Η ανθρωπογεωγραφία

Ο πρωθυπουργός κάθεται δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη και δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. Απέναντί τους κάθονται Τσίπρας και Κουτσούμπας. 

siskepsi proedriko in

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Κωστής Χατζηδάκης: Θα δώσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε - Το φθινόπωρο έρχεται μείωση άμεσων φόρων
«Δεν ήταν μια καλή στιγμή επικοινωνιακά» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για αυξήσεις και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης
Νικήτας Κακλαμάνης για Χρήστο Σπίρτζη: Το αίτημά του να ερευνηθεί για την 717 τον τιμά αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του Συντάγματος
«Η Βουλή δεν έχει συστήσει Προκαταρτική Επιτροπή, άρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τον εαυτό του» εξήγησε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης