Κόσμος

Τουρκία: Νέες προκλήσεις Ακάρ – Ζητάει συνεκμετάλλευση, προειδοποιεί ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα

Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, τον Χουλουσί Ακάρ, ο μίλησε για συνεκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ούτε τετελεσμένα, ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματά της.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είπε σε δηλώσεις του ότι η χώρα του θέλει να μοιραστεί με τη Ελλάδα τον πλούτο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Εμείς ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία με διάλογο, με συναντήσεις με ειρηνικές μεθόδους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να μοιραστούμε με την Ελλάδα με δίκαιο τρόπο τον πλούτο και οι δυο πλευρές να ζήσουν με ευημερία και χαρά», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Μην το δείτε ως απειλή»

Αμέσως μετά ο Χουλουσί Ακάρ, διαμήνυσε στην Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα τετελεσμένο αν και τόνισε ότι αυτό δεν είναι απειλή.

 

«Αυτή είναι η ευχή και η επιθυμία μας. Το επαναλαμβάνουμε. Αυτό όμως μην το δείτε ως αδυναμία μας. Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Κι αυτό μην το δείτε ως απειλή», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837