Πολιτική

Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Συμφώνησαν να γίνει νέα τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Στην ανάγκη πραγματοποίησης, το συντομότερο δυνατόν, μίας τριμερούς συνάντησης Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου συμφώνησαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν ότι θα ασχοληθούν και με το ενεργειακό ζήτημα.

Ως γνωστόν, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα.

Σε αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Twitter επισημαίνεται πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σαρωτική εκλογική του νίκη».

 

Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν τριμερής συνάντηση Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου και τόνισαν ότι αυτή θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Επίσης, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη σύσφιξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

 

Αμέσως μετά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλησε να κάνει και άλλη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αυτή τη φορά, αναφέροντας ότι «πρέπει να συγκληθεί σύντομα μία τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου με έμφαση και στα ενεργειακά ζητήματα, μεταξύ άλλων θεμάτων».

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας - Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
Η αγκαλιά Μητσοτάκη με τους γονείς του δολοφονημένου Ιωνά Καρούση - Συγκινητικές στιγμές στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ
ΟΙ συμφοιτητές του αποκαλούσαν τον Ιωνά Καρούση «ηλιαχτίδα», παρατσούκλι που του δόθηκε «γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ και τους γονείς του Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα