Πολιτική

Μητσοτάκης για Τουρκία στο Bloomberg: Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας μετά από 4 δύσκολα χρόνια

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενόψει της συνάντησής του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

«Πιστεύω», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ότι ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την Τουρκία μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι ένας οδικός χάρτης για την αποκλιμάκωση των εντάσεων «θα μας βοηθήσει να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτό που θεωρούμε το ένα, βασικό εκκρεμές πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία», το οποίο προσδιόρισε ως την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Τουρκία θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας ή άμυνας. «Αυτά είναι ζητήματα που απλά δεν είναι προς συζήτηση», είπε.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντρολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου