Κόσμος

Ιταλία: Αποδυναμώνεται το Forza Italia μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αισθητά αποδυναμώνεται το κόμμα Forza Italia μετά την απώλεια του ηγέτη του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αποκαλύπτεται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στην Ιταλία περίπου 1 μήνα μετά τον θάνατο του «Καβαλιέρε».

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρίας Quorum/Youtrend για το τηλεοπτικό δίκτυο Sky της Ιταλίας, φαίνεται ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες, το Forza Italia έπεσε στο 6,1% στην πρόθεση ψήφου από το 9,6%. Είχε σημειώσει μεγάλη αύξηση μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο τώρα μειώθηκε αισθητά.

Πάντως, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία συνεχίζει να «πείθει» περισσότερους πολίτες, απ’ ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης: το κόμμα Fratelli d’Italia της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, συγκεντρώνει το 29,7% της πρόθεσης ψήφου και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι το 8,5%.

Μικρότερες κεντρώες δυνάμεις συγκεντρώνουν το 3% ενώ σε ό,τι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής της Έλι Σλάιν στηρίζεται από το 19,8% των ερωτηθέντων, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε από το 15,7%.

Η δε συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς εξασφαλίζει το 3,7% και το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) το 3,5%.

Με αναφορά, τέλος, στους πολιτικούς αρχηγούς, η δράση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κρίνεται θετικά από το 42% του στατιστικού δείγματος, ενώ ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «πεντάστερων», Τζουζέπε Κόντε, με το 36%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών», Έλι Σλάιν, με ποσοστό 26% και ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, με το 25%.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ