Κόσμος

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία – Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Οι πύρινες γλώσσες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα.

Σε μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερο 24ωρο στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας στην Ιταλία, αναφέρθηκαν τέσσερις τραυματισμοί, ενώ έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή των πόλεων Ποσάντα και Σινίσκολα, τουλάχιστον 600 ντόπιοι και τουρίστες χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ένας συνταξιούχος τραυματίστηκε από φιάλη αερίου που εξερράγη εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ 78χρονη γυναίκα υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια της και ένας 23χρονος χρειάσθηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Νουόρο επειδή εισέπνευσε καπνό.

Ο τέταρτος τραυματίας είναι ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Οι αρχές βρήκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πυρκαγιά, που ενισχύεται από ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, οφείλεται σε εμπρησμό.

«Έδωσα εντολή στους περιφερειακούς δασοφύλακες να εντείνουν τις έρευνες σε όλη την περιοχή για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κυβερνήτης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στη Σαρδηνία:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού