Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τη γιορτή της Παναγίας

Δεκαπενταύγουστος: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τη γιορτή της Παναγίας

Σε όλη την Ελλάδα γιορτάζεται σήμερα με κάθε λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της Παναγίας. Οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα από την Τήνο όπου βρέθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου για τη γιορτή της Παναγίας, ενώ και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν μηνύματα για τη μεγάλη γιορτή.

Σωκράτης Φάμελλος

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μέσω Facebook το δικό του μήνυμα: «Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, με υγεία και αγάπη.

Παναγία, καλοκαίρι, Ελλάδα…Κάθε σπίτι και κάθε τόπος σήμερα γιορτάζει. Μια μεγάλη γιορτή, για την πατρίδα μας. Γιορτή ελπίδας!

Σήμερα τα προβλήματα κάνουν στην άκρη και κυριαρχούν οι ευχές. Ας κάνουμε λοιπόν ότι μπορούμε ώστε κάθε ευχή να γίνει πραγματικότητα! Και να σταθούμε δίπλα σε όσους/όσες είναι μόνοι και έχουν ανάγκη».

Νίκος Ανδρουλάκης

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή για τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, «η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, η Κοίμηση της Θεοτόκου, μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη».

Όμως, προσθέτει, «ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι τραγικά γεγονότα, με τις πυρκαγιές και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Οι πολίτες χρειάζονται ποιότητα ζωής και ασφάλεια. Έχουμε χρέος να εργαστούμε για να τους τα προσφέρουμε. Με πίστη, δύναμη και αισιοδοξία, λοιπόν, θα αγωνιστούμε για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια στη σημερινή απαιτητική συγκυρία για την πατρίδα μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης ευχόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά.

Δημήτρης Νατσιός

Με στίχους αφιερωμένους στην Παναγία ξεκινά το γραπτό μήνυμά του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός:

«Ω! Παναγιά μου Δέσποινα και του Χριστού μητέρα

Σε σένα παραδίνομαι, νύχτα και την ημέρα

Κι όντας κοντύνει η γλώσσα μου και θαμπωθεί το φως μου

Τότε κυρά μου, Παναγιά, να στέκεις βοηθός μου».

Είναι λίγοι στίχοι, συνεχίζει ο κ. Νατσιός, «άνθη από καρδίας του λαού μας για την αληθινή Μεγάλη Μάνα, την Θεομάνα μας, την Υπεραγία Θεοτόκο. Πανηγυρίζουμε με λαμπρότητα την Κοίμησή της, το αυγουστιάτικο Πάσχα. Και “καθώς η παρθένος μισεί κάθε κακίαν, αγαπά δέ κάθε αρετήν, ούτω πρέπει να κάμωμεν και εμείς, ίνα η Θεοτόκος βλέπουσα ημάς εστολισμένους με τας τοιαύτας αρετάς επιθυμήση του κάλλους των ψυχών μας και έλθη νοερώς εις ημάς, φέρουσα μαζί της, κάθε σειράν πνευματικών χαρίτων και αγαθών», γράφει και ο θεοτοκοχαρίτωτος άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της «Νίκης» εύχεται «χρόνια πολλά, να σκέπει και να βοηθά η Παναγία μας τις οικογένειές μας, να έχει στην αγκαλιά της την εμπερίστατη πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, και να κατευθύνει τα βήματα της ΝΙΚΗΣ προς εργασία των εντολών του Χριστού μας, προς δόξαν της Ρωμιοσύνης».

Κυριάκος Βελόπουλος

Παράλληλα με τις ευχές του για «χρόνια πολλά», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημειώνει σε τηλεοπτικό μήνυμά του, πως στις «15 Αυγούστου γιορτάζει η Παναγιά μας, σε μία χώρα όπου η ηγεσία της απουσιάζει από όλα τα μεγάλα προβλήματα. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το πούμε όλοι μαζί: Η Παναγιά να φυλάει τη χώρα, η Παναγιά να φυλάει τους Έλληνες, γιατί με τέτοια ηγεσία, με τόσα προβλήματα κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά, φοβούμαστε ότι η απουσία […] ηγεσίας θα οδηγήσει σε εθνικές, κοινωνικές και πολιτικές ήττες», υποστηρίζει κλείνοντας.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις