Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση και της Αισύμης – Απόκοσμες εικόνες

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση και της Αισύμης – Απόκοσμες εικόνες

Εξαιρετικά δύσκολη εξακολουθεί να είναι κατάσταση στον Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Δαδιάς με τις εκκενώσεις να συνεχίζονται. 

Η φωτιά στον Εβρο καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με την κατάσταση να είναι αποκαρδιωτική. Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ο ήλιος έχει χαθεί εξαιτίας των πυκνών καπνών από την πυρκαγιά.

Το ένα κύριο μέτωπο είναι στη Νίψα, πάνω ακριβώς από την Εγνατία Οδό. Ακολουθεί το μέτωπο από την κάτω πλευρά της Εγνατίας στο Δωρικό και είναι και το άλλο μέτωπο που κινείται από το Λουτρό προς το Μοναστηράκι.

Στο μεταξύ το 112 εξέδωσε νέο μήνυμα καλώντας τους κατοίκους της Αισύμης να φύγουν από την περιοχή εξαιτίας της φωτιάς και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

 

Επίσης το 112 καλεί τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους. 

 

Οσον αφορά στη Νίψα οι προσπάθειες σύμφωνα με την ΕΡΤ επικεντρώνονται στο να μην ανοίξει σε μεγαλύτερη έκταση το μέτωπο και κατευθυνθεί σε μεγαλύτερη έκταση του δάσους στην περιοχή. 

 

Έχουν τραυματιστεί συνολικά επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής. Παραμένουν επί τόπου και επιχειρούν 214 άνδρες της Πυροσβεστικής με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και συνδράμουν και εθελοντές που το έργο τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ όπως και ο ελληνικός στρατός.

Στην περιοχή επιχειρούν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξάλλου ζητά από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που διαθέτουν τρακτέρ και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την φωτιά να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Φωτογραφίες: focustonevro.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις