Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Φωτιά που έκανε στάχτη «γουρούνα» επεκτάθηκε σε δάσος – Δείτε εικόνες

Ζάκυνθος: Φωτιά που έκανε στάχτη «γουρούνα» επεκτάθηκε σε δάσος – Δείτε εικόνες

Η Ζάκυνθος στο επίκεντρο για τη φωτιά που προκλήθηκε το μεσημέρι. Ξεκίνησε από «γουρούνα» που όπως δείχνουν οι εικόνες καταστράφηκε ολοσχερώς…

Η «γουρούνα» πήρε φωτιά και ο οδηγός της πρόλαβε ευτυχώς να την εγκαταλείψει έγκαιρα χωρίς να τραυματιστεί. Ήταν αδύνατον όμως να σβήσει τις φλόγες. Κατέστρεψαν το όχημα και επεκτάθηκαν στη δασική έκταση που υπήρχε στο σημείο. Η Ζάκυνθος έβλεπε το μεσημέρι τους πυροσβέστες να τρέχουν στην περιοχή και λίγο αργότερα να καταφέρουν να σβήσουν την πυρκαγιά, πριν πάρει ακόμα πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Πιο αναλυτικά η φωτιά σε δασική έκταση σε περιοχή της Ζακύνθου προκλήθηκε το μεσημέρι, όταν μια μοτοσικλέτα τύπου «γουρούνας» τυλίχθηκε στις φλόγες, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Η φωτιά απειλουσε δασική περιοχή και έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο οδηγός του οχήματος δεν κινδύνευσε.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πληροφορίες: ertnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις