Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια λίγα 24ωρα πριν τη ΔΕΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που «φουντώνουν» τα σενάρια περί ανασχηματισμού. 

Το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασίλη Κικίλια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης (13.09.23). Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε νέα του συνέντευξη έστειλε μήνυμα πως «κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο» και πως «όλοι αξιολογούνται καθημερινά», στη «σκιά» των δηλώσεων του Βασίλη Κικίλια πως «δεν έχει μάθει να φυγομαχεί», απαντώντας στα σενάρια περί παραίτησής του. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα «βλέμματα» είναι στραμμένα στη ΔΕΘ και στις όποιες ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για πιθανές διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. 

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του newsit.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται τις τελευταίες ώρες το σενάριο να τοποθετηθεί επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ο νυν υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος έχει μακρά εμπειρία αλλά και έχει θητεύσει σε ένα επιχειρησιακό υπουργείο όπως αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ακόμα ότι για την θέση του υπουργού Υγείας αν μετακινηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης συζητείται το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου, ενώ αν αυτό δεν ευδοκιμήσει δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία έδωσε καλά δείγματα γραφής στην τωρινή κρίση.

Πάντως, αργά το μεσημέρι κυβερνητικές πηγές διέψευδαν τα περί επικείμενου ανασχηματισμού αναφέροντας ότι ούτε πριν αλλά ούτε και μετά τη ΔΕΘ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις και προτάσεις από πολύ στενούς του συνεργάτες.  

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας