Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στη Ρωσία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συνεχίζει την επίσκεψή του τη Ρωσία και σήμερα (15.9.20213)  κατέφθασε στην Καμσαμόλσκ στον Αμούρ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπου περιηγήγθηκε σε αεροναυτικό εργοστάσιο.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καμσαμόλσκ στον Αμούρ», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS.

Το πρακτορείο τόνισε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναμενόταν να μεταβεί σε «αεροναυτικό εργοστάσιο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το εργοστάσιο αυτό παράγει «στρατιωτικό και πολιτικό εξοπλισμό».

Η συνάντηση με Πούτιν

Προχθές Τετάρτη, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι.

Οι δυο άνδρες είχαν επίσημες συνομιλίες διάρκειας δύο και πλέον ωρών, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων των δυο κρατών, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο.

 

Η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, που άρχισε την Τρίτη, θα διαρκέσει «μερικές ημέρες ακόμη», ανέφερε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.

kim russia

kim russia

kim russia

Ο κ. Πούτιν ανέφερε πως ο κ. Κιμ θα πήγαινε στην Καμσαμόλσκ στον Αμούρ για να περιηγηθεί σε εγκαταστάσεις όπου παράγεται εξοπλισμός για πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη και κατόπιν στο Βλαδιβοστόκ, όπου είχε πάει και το 2019, για να παρακολουθήσει «επίδειξη» του στόλου του Ειρηνικού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη, και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας