Ο θάνατος της 20χρονης στα Γιάννενα σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Η φοιτήτρια μπήκε σε νοσοκομείο με πύον στις αμυγδαλές και 9 μέρες μετά πέθανε από ανακοπή…
Οι δικοί της άνθρωποι απαιτούν επίσημες απαντήσεις. Η 20χρονη φοιτήτρια ξεψύχησε σε νοσοκομείο στα Γιάννενα από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν επί 9 μέρες με αμυγδαλίτιδα. Όπως λέει ο συντετριμμένος πατέρας της, οι αμυγδαλές της κόρης του ήταν γεμάτες πύον, αλλά οι γιατροί δεν κατάλαβαν τον κίνδυνο που υπήρχε. Συνέχισαν να χορηγούν την ίδια θεραπεία και είναι πεπεισμένος πως ευθύνονται για την τραγική τροπή των γεγονότων.
Ο πατέρας της κοπέλας υποστήριξε ότι οι γιατροί του νοσοκομείο πιθανότατα δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή στην κόρη του καθώς η θεραπεία που της χορηγούσαν για μέρες δεν είχε αποτελέσματα. «Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;», τόνισε.
«Όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες το παιδί. Όταν έχεις ένα παιδί που οι αμυγδαλές του είναι πνιγμένες στο πύον και οι θεραπείες δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να ψαχτείς καλύτερα, ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί; Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευε η ζωή της, μας έλεγαν», συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι μία μέρα προτού υποστεί ανακοπή και καταλήξει οι γιατροί την είχαν επί ώρες στην αναμονή για μια αξονική. «Την τελευταία μέρα, παραμονή του θανάτου του παιδιού μας είπαν ότι θα του κάνουμε αξονική μήπως υπάρχει κάποιοι απόστημα. Το είχαν νηστικό το παιδί, είχε ατροφήσει η μικρή διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει.
Την είχαν σε αναμονή για την αξονική. Από το πρωί, η αξονική έγινε το απόγευμα, το βράδυ. Παίρναμε τηλέφωνο για μάθουμε τα αποτελέσματα. Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί», επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε πως οι γιατροί είχαν και διαφωνίες μεταξύ τους. «Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, θέλω πρώτα να γίνουν οι έρευνες, να βγουν οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν», τόνισε.
Σημειώνεται πως πατέρας της 20χρονης επιβεβαίωσε ότι την ίδια περίοδο που νοσηλευόταν η κόρη του εισήχθη στο νοσοκομείο και ένας φίλος της που είχε τα ίδια συμπτώματα. Μάλιστα όπως είπε « η κόρη μου τον φρόντιζε γιατί εκείνος ήταν σε χειρότερη από εκείνη κατάσταση».
Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλαντέρης, ο οποίος είναι ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια της 20χρονης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι και να έχουμε τα αποτελέσματα.
Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα. Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει στο νοσοκομείο καθώς είναι μία πολύ συνηθισμένη λοίμωξη και πρέπει να δούμε πώς επεκτάθηκε. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω της νοσηλείας. Εμείς από τα ευρήματα που έχουμε είναι πως ο θάνατος συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα, η οποία ξέφυγε του ορίου των αμυγδαλών».
«Εάν θα μπορούσε το κορίτσι να ζήσει, θα πρέπει να το δούμε και μέσα από τον φάκελό του. Μπορεί να συμβεί (σ.σ.: ο θάνατος από αμυγδαλίτιδα), αλλά εξαρτάται από τα συμπτώματα. Τρομάζει πως ενώ νοσηλευόταν πέθανε και χρήζει διερεύνησης. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχε κάποιο ιστορικό», ανέφερε επίσης.