Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία για το Κυπριακό

Στη συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

“Η εκκωφαντική απουσία οποιασδήποτε -έστω και τυπικής- αναφοράς του πρωθυπουργού, στο κυπριακό ζήτημα, στις σημερινές δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μάντζος πρόσθεσε ότι “καμία προοπτική κατευνασμού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει αφωνία εκ μέρους της χώρας μας, ιδίως μετά τις προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του Τ. Ερντογάν για διχοτόμηση του νησιού και διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους -γεγονός που από μόνο του επιβεβαιώνει ότι το κλίμα στις σχέσεις μας με τη γειτονική χώρα δεν είναι τόσο θετικό όσο επιμένει να παρουσιάζει η Κυβέρνηση”.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος επανέλαβε “την πάγια θέση ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, η δε επίλυσή του πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με διαφύλαξη της νομικής προσωπικότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί και άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικογένειας: Η προσιτή στέγη είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας
«Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και αφορά την προσφορά και την ζήτηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου 9
Πώς αποτιμά το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - «Δεν φτάνει η επιστροφή ενός ενοικίου, κοροϊδία τα μέτρα για τους συνταξιούχους»
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως η υπεραπόδοση στο πλεόνασμα για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν δημιουργήθηκε από κάποια ριζική αλλαγή στο παραγωγικό πρότυπο της χώρας
Νίκος Ανδρουλάκης 2