Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ και ζητά την προσοχή των ασφαλισμένων σε παραπλανητικά sms, με τα οποία ζητούνται προσωπικά στοιχεία, όπως ο τραπεζικός λογαριασμός.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Εφιστούμε την προσοχή όλων ως προς τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:

-εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φάκελος Ασφάλισης Υγείας.
-το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Προσοχή, ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κοκ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφουν στην Εθνική Πινακοθήκη τα έργα τέχνης που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης
Νωρίτερα με επιστολή τους 29 καλλιτέχνες ζητούν να αποσυρθούν τα έργα τους από την Εθνική Πινακοθήκη μέχρι να επιστρέψουν αυτά που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος
Τα έργα που βανδαλίστηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη
Ολοκληρώνονται οι διορισμοί διοικητών στα νοσοκομεία έως τα τέλη Απριλίου – «Μπόνους στους ικανούς, απόλυση στους αδιάφορους»
Την εκτίμηση του ότι «το σύστημα υγείας, όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά είναι στην καλύτερη φάση που βρισκόταν ποτέ» εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Νοσοκομείο