Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος παρέλαβε βραβείο στην Αμερική εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος παρέλαβε βραβείο στην Αμερική εκ μέρους του βασιλιά Καρόλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πήγε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για να παραλάβει ένα βραβείο από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Πρόκειται για το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» και ο Παύλος το παρέλαβε ως εκπρόσωπος του ιδρύματος που ίδρυσε το 1976 ο νυν βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος.

Τον Παύλο συνόδευε η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ, με το ζευγάρι να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ήταν λίγες ώρες μετά τις επαφές και τον κύκλο συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη με Έλληνες ομογενείς που κάποιοι έδωσαν το παρών και στη βράβευση του Παύλου, με τις σκηνές να υπενθυμίζουν και τους δεσμούς αίματος της τέως βασιλικής οικογένειας της χώρας με την αντίστοιχη της Βρετανίας.

Το ίδρυμα είχε ιδρύσει το 1976 ο τότε διάδοχος του Βρετανικού θρόνου -μέλος του οποίου είναι και ο Παύλος- βοηθάει κυρίως νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Ο Κάρολος είχε ενημερώσει εδώ και μήνες ότι δεν θα έδινε το παρών και είχε ζητήσει από τον Παύλο να πάει για λογαριασμό του.

Η σχέση του βασιλιά Καρόλου με την τέως βασιλική οικογένεια της χώρας παραμένει στενή. Ο Παύλος άλλωστε έχει βαφτίσει τον μεγαλύτερο γιο του Άγγλου βασιλιά που σήμερα είναι διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Σύμφωνα με το MEGA, tο ζευγάρι παραμένει στις ΗΠΑ με τις επισκέψεις στην Αθήνα να συνεχίζονται ενώ τα φετινά Χριστούγεννα, αναμένεται να τους βρουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις