Πολιτική

Στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας παρουσία Ερντογάν – Μητσοτάκη

Στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο ραντεβού τους να γίνει στην Ελλάδα, αλλά ως τόπος συνάντησης αρχικά είχε επιλεγεί η Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο τους τετ-α-τετ των δύο ανδρών είχε γίνει στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Τούρκος πρόεδρος είχε έρθει στην Αθήνα ήταν το 2017, όταν ο ίδιος είχε αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης.  

Τον Ερντογάν αναμένεται να συνοδεύει πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους. 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου