Κόσμος

Ερντογάν: «Τρομοκρατικό κράτος» το Ισραήλ και «ξοφλημένος» ο Νετανιάχου

Νέες «ρουκέτες» κατά του Ισραήλ εκτόξευσε σήμερα, Τετάρτη (15.11.23) ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικό κράτος».

Όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, «το Ισραήλ είναι ένα “τρομοκρατικό κράτος” που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα» και επανέλαβε την άποψή του πως η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει, αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 24