Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης «αδειάζει» τον Τσίπρα: Η μνημονιακή εποχή του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε

Σε μεγαλοπρεπές… άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δήλωση που έκανε από την πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι “η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει”, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για “μανδύα της φοροεπιδρομής” και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει “δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους”

Σε δήλωση του από την πορεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι “είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνεις εισφορές”, ενώ “έλεγε για μειώσεις φόρων”. “Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια”, σημείωσε. 

“Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει”, πρόσθεσε.

Συνομιλώντας με διαδηλώτρια, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “υπό τις συνθήκες, οι οποίες υπήρξαν τότε, όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς» και πρόσθεσε ότι “γι’ αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το ’23, “επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά”. Ο γέγονε, γέγονε”.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, υποστήριξε ότι “τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα. Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;», σχολίασε.

 

“Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ‘δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στην Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία”, είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην πλατεία Κοραή, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

kasselakis

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κά) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου