Κόσμος

Ουκρανία: Δυο νεκροί μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Χερσώνα

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία συνεχίζονται με τα θύματα του πολέμου να αυξάνονται. Στο στόχαστρο η Χερσώνα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Περιφερειακοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για εγκλήματα πολέμου σε ένα από τα πλήγματα, που διενεργήθηκε γύρω στις 9.00 π.μ. και σκότωσε έναν 48χρονο άνδρα και μία γυναίκα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

«Τρομοκράτες», έγραψε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, Αντρίι Γέρμακ, σε ανάρτηση στην εφαρμογή Telegram μαζί με δύο εικόνες πτωμάτων που κείτονται σε ένα πεζοδρόμιο.

Ο δήμαρχος της Χερσώνας Ρόμαν Μρότσκο δήλωσε πως δύο γιατροί τραυματίστηκαν σε ξεχωριστό πλήγμα πυροβολικού σε ιατρικό κέντρο νωρίτερα σήμερα.

Το Reuters σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις λεπτομέρειες είτε του ενός είτε του άλλου συμβάντος.

Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συχνά στη Χερσώνα αφότου αποχώρησαν από την περιφερειακή πρωτεύουσα, στο τέλος του περασμένου έτους, στην απέναντι πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό