Media

Μαρία Κίτσου: Δεν μπορείς να πεις εύκολα «έχω κατάθλιψη», το στίγμα υπάρχει ακόμα

Η Μαρία Κίτσου μιλά για τη «Γέρμα» που πρωταγωνιστεί, την επιστροφή της στη μικρή οθόνη, αλλά και για τις «Άγριες Μέλισσες» που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία. 

Μιλώντας για την παράσταση «Γέρμα» του Σάιμον Στόουν στο θέατρο «Πόρτα», όπου πρωταγωνιστεί η ηθοποιός που άφησε εποχή με τις «Άγριες Μέλισσες», είπε αρχικά:

«Από την αρχή των παραστάσεων έχω γνωρίσει πάρα πολλά ζευγάρια που έχουν έρθει και μου έχουν μιλήσει για το θέμα της απόκτησης του παιδιού, που τους βασανίζει. Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι η πιο ιερή αποστολή, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος. Υπάρχουν περιπτώσεις που για να σώσουν το γάμο τους και για την κοινωνική επιβεβαίωση καταφεύγουν στη σύλληψη ενός παιδιού», είπε αρχικά.

«Είμαι της άποψής ότι πρέπει να υπάρχουν σχολές γονέων ανεξάρτητα από το αν είσαι ετεροφυλόφιλος η ομοφυλόφιλος. Αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί πρέπει να υπάρχει μία εκτίμηση για το αν είσαι έτοιμος να κάνεις παιδί. Γι’ αυτό βλέπουμε τόσα εγκλήματα και ιστορίες κακοποίησης», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

Για τον τηλεοπτικό ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες, η Μαρία Κίτσου επεσήμανε πως, «η Ελένη Σταμίρη αποτέλεσε έναν πολύ δυναμικό και κυριαρχικό χαρακτήρα και ήθελα να απεμπλακώ από αυτή την εικόνα και επανέλθω με κάτι άλλο».

Και προσέθεσε η αγαπημένη ηθοποιός: «Επιστρέφω με την ελληνική εκδοχή του “Mother”, μία μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Δεν είναι δυνατόν η άξια ενός ανθρώπου να μετριέται με βάση το πόσους ακολούθους έχει. Οι σκηνές κακοποίησης στις «Μέλισσες» στον δεύτερο κύκλο ήταν αναμφίβολα οι πιο δύσκολες. Η υποκριτική εμπεριέχει την ψυχοθεραπεία. Πολλές φορές έρχομαι με άγχος στην παράσταση και μόλις τελειώσει μου έχει φύγει τελείως, σαν να έχω ξεσπάσει. Η ανάγκη να φροντίσω τον εαυτό μου με ώθησε στο να ξανακάνω ψυχοθεραπεία. Είδα ότι χρειαζόμουν βοήθεια. Είμαι άνθρωπος που αλλάζει δύσκολα, αλλά θα αλλάξω όταν δω ότι κάτι με βλάπτει. Δεν μπορείς να πεις εύκολα ”έχω κατάθλιψη”, το στίγμα υπάρχει ακόμα».

«Και έμενα μου έχει συμβεί να μην το υπολογίσουν τόσο σοβαρά όσο αν είχα μία ασθένεια που να φαίνεται άλλα είναι η ασθένεια της ψυχής. Η κοινωνία και ο πολιτισμός μας, μας οδηγούν σε άρρωστες καταστάσεις. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πεινάει, υποφέρει», συμπλήρωσε αναφορικά με τις δυσκολίες της κοινωνίας η Μαρία Κίτσου.

Για το χαρακτηριστικό που θεωρεί εν μέρει ελάττωμα αποκάλυψε: «Είμαι τελειομανής μέχρι αηδίας, «χαστουκίζω» τον εαυτό μου και θέλω να το δουλέψω».

«Στην παράσταση «Δεσποινίδα Τζούλια» άφησα τον Ορέστη Τζιόβα μόνο του στη σκηνή επειδή μου είχε πέσει το παντελόνι», υπογράμμισε κλείνοντας η Μαρία Κίτσου για την συνεργασία της με τον Ορέστη Τζιόβα.

Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα