Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Παπαστράτος: Bιωσιμότητα και Ανάπτυξη συμβαδίζουν αποτελεσματικά – Τι δείχνει η 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Παπαστράτος: Bιωσιμότητα και Ανάπτυξη συμβαδίζουν αποτελεσματικά – Τι δείχνει η 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τις ισχυρές βάσεις της Παπαστράτος για βιώσιμη ανάπτυξη, επιβεβαιώνουν οι δείκτες απόδοσης (KPIs) της επιχειρηματικής της λειτουργίας, σε συνάρτηση με τα κριτήρια ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση), όπως αποτυπώνονται στην 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022.

Στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων, η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις που ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2022, δημιούργησε εκατοντάδες νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, επεκτάθηκε μέσω των εξαγωγών σε 20 χώρες και συνεισέφερε στα κρατικά ταμεία 1 δισεκατομμύριο ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1,7% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το 2022.

Επιπλέον, σταθερά προσανατολισμένη σε έναν κόσμο με μηδενικό αντίκτυπο και ίσες ευκαιρίες, η Παπαστράτος έχει επενδύσει περί τις € 600.000 για την κλιματική αλλαγή και την ενδυνάμωση της γυναίκας. Κι όλα αυτά δεν αποτελούν παρά μέρος της βιώσιμης πολιτικής της.

Επιστήμη και τεχνολογία

Με βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της την επιστημονική έρευνα και την σύγχρονη τεχνολογία, η Παπαστράτος εξακολουθεί να επενδύει σε καινοτόμα, μη καιόμενα προϊόντα, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικους καπνιστές, που δεν διακόπτουν το κάπνισμα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, κατά το 2022, το 80% των συνολικών εμπορικών δαπανών της αφορούσε την προώθηση και πώληση εναλλακτικών προϊόντων καπνού, πολιτική που απέδωσε, καθώς το 70% των εσόδων προήλθε κατά το προηγούμενο έτος, από τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού. Σύμφωνα με τον απολογισμό του έτους, ο αριθμός των ενήλικων καπνιστών που έχουν κάνει την αλλαγή σε IQOS έφτασε τους 430.000.

Επιβεβαιώνοντας την πολιτική της για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, η Παπαστράτος αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Εναλλακτική Επεξεργασία Φίλτρων Καπνικών Προϊόντων Α.Ε.».

Επένδυση στους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της η Παπαστράτος επενδύει συστηματικά στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξη και την ευημερία των ανθρώπων της, με γνώμονα τη δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, ισότητας και συμπερίληψης. Σε αυτήν την κατεύθυνση, την προηγούμενη χρονιά προχώρησε σε 391 νέες προσλήψεις, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί αύξηση του προσωπικού κατά 32% σε σχέση με το 2021.

Επιπλέον, προσέφερε 100.000 ώρες εκπαίδευσης για την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες τεχνολογίες και τα σύγχρονα συστήματα. Αντίστοιχα, με γνώμονα ένα βιώσιμο μέλλον, οι επενδύσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας, αλλά και για την κλιματική αλλαγή, ανήλθαν σε € 600.000.

Την διασφάλιση για ίσες αμοιβές και ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους επιβεβαιώνει η πιστοποίηση EQUAL SALARY που έλαβε η εταιρεία για 3η συνεχή χρονιά, ενώ ιδιαίτερα υπερήφανη, για 8η συνεχή χρονιά η Παπαστράτος διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα από το Top Employer Institute. Σημαντική επιτυχία επίσης, για τη χώρα μας αποτελεί το γεγονός ότι το εργοστάσιο στην Ελλάδα αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της Philip Morris International για 12 χώρες στη νότιο-ανατολική Ευρώπη.

Σεβασμός στο Περιβάλλον

Στον τομέα του περιβάλλοντος, με κεντρικό άξονα της επιχειρηματικής και επενδυτικής στρατηγικής, την προώθηση της βιωσιμότητας και την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης, η Παπαστράτος υλοποίησε μια σειρά από καινοτόμες δράσεις κατά το 2022.

Επίσης, προχώρησε σε 100% κάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από Εγγυήσεις Προέλευσης από ΑΠΕ, επαναχρησιμοποίησε το 80% του αέρα από τις μονάδες κλιματισμού – εξοικονομώντας ηλεκτρική και θερμική ενέργεια – και κατάφερε να μην καταλήξει σε ΧΥΤΑ κανένα απόβλητο που παράχθηκε στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Παπαστράτος πέτυχε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με 267.724 λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης μέσω της πρωτοβουλίας «Zero Plastic & Recycling Project» και έλαβε την επαναπιστοποίηση του προτύπου «Συμμαχία για το Νερό» (Alliance for Water Stewardship) για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Γιώργος Μαργώνης CEO: «Πυξίδα για το μέλλον»

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022, o Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις της πράσινης πολιτικής, που εστιάζει στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, παράγοντας αξία όχι μόνο για το οικοσύστημα εντός του οποίου λειτουργεί η εταιρεία αλλά και για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ευρύτερα. Όπως τόνισε ο ίδιος: «Η 3η Ενιαία Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης δεν αποτελεί απολογισμό αυτών που κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά πυξίδα για αυτά που θα συνεχίσουμε να πράττουμε αύριο».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις