Κόσμος

Ιαπωνία: Άλυτος γρίφος η σύγκρουση των δυο αεροπλάνων – Γάλλοι εμπειρογνώμονες σπεύδουν στο Τόκιο

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν πως έγινε η σύγκρουση των δυο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με αποτέλεσμα το A350 να τυλιχθεί στις φλόγες.

Για τον λόγο αυτό ,ια ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) πολιτικής αεροπορίας αναμένεται αύριο στην Ιαπωνία, προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα για τη σύγκρουση του Airbus της Japan Airlines με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο του Τόκιο.

Το Airbus Α350 της ιαπωνικής εταιρείας συγκρούστηκε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Χανέντα, με ένα Bombardier Dash 8 της ακτοφυλακής, το οποίο ετοιμαζόταν να απογειωθεί. 

Οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του Airbus πρόλαβαν να το εκκενώσουν, μολονότι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της ακτοφυλακής σκοτώθηκαν.

 

Η γαλλική BEA συμμετέχει στις τεχνικές έρευνες σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο εξωτερικό, ως υπηρεσία της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους. Τα Α350 κατασκευάζονται στην Τουλούζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η Japan Airlines έχει στον στόλο της 16 αεροπλάνα του ευρωπαϊκού ομίλου.

«Ένιωσα έναν θόρυβο και τινάχτηκα ψηλά»

«Ενιωσα έναν θόρυβο σαν να είχαμε χτυπήσει κάτι και τινάχτηκα ψηλά μόλις προσγειωθήκαμε. Είδα σπίθες έξω από το παράθυρο και την καμπίνα γεμάτη με καπνό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ένας επιβάτης της πτήσης.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines δήλωσε ότι το αεροσκάφος της εταιρείας είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Σιν-Κιτόζ του ορεινού νησιού Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και ότι η σύγκρουση έγινε λίγο μετά την προσγείωση.

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ δίχως τέλος στη Γάζα - «Δεν αρχίζει η εκεχειρία αν δεν δώσει η Χαμάς τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν»
Η Χαμάς διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν στην πρώτη φάση οφείλεται σε «τεχνικούς» λόγους
Ισραήλ: «Δεν αρχίζει η εκεχειρία αν δεν δώσει η Χαμάς τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν» λέει ο Νετανιάχου