Κόσμος

Φρίκη στη Γαλλία: Συνελήφθησαν γονείς που ήθελαν να θυσιάσουν το 5χρονο παιδί τους επειδή ήταν «δαιμονισμένο»

Φρίκη προκαλεί η υπόθεση με το ζευγάρι από τη Γαλλία που φέρεται ότι ήθελε να «θυσιάσει» το 5χρονο παιδί του στη Σαχάρα επειδή πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένο». Συνελήφθησαν στην Ισπανία στα τέλη Δεκεμβρίου και αναμένεται η έκδοσή τους στη Γαλλία, σύμφωνα με τις Αρχές των δύο χωρών.

Πρόκειται για 2 καθηγητές μουσικής από τη νοτιοδυτική Γαλλία, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 21 Δεκεμβρίου στην πόλη Αλγεσίρας της νότιας Ισπανίας, ενώ περίμεναν να επιβιβαστούν στο φεριμπότ για την Ταγγέρη του Μαρόκου, με σκοπό να πάνε στη Σαχάρα για να θυσιάσουν το παιδί τους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οι γονείς αντιμετωπίζουν «ψυχιατρικά προβλήματα» και σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για «απαγωγή ανηλίκου», σκόπευαν να σκοτώσουν τον γιο τους στη Σαχάρα, επειδή πίστευαν ότι ήταν «δαιμονισμένος» και σχεδίαζαν να τον «θυσιάσουν».

Ο πατέρας και η μητέρα, ηλικίας 39 και 30 ετών αντίστοιχα σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπορντό, κατάγονται από το Καρκάν, ένα χωριό στα βορειοδυτικά αυτής της γαλλικής πόλης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίκ Μεφράν, ο δήμαρχος της μικρής κοινότητας.

Ήταν «πλήρως ενταγμένοι» στην κοινότητα και μάλιστα είχαν ιδρύσει ένα ωδείο και είχαν περισσότερους από 250 μαθητές, είπε, εξηγώντας ότι έμεινε «κατάπληκτος» όταν έμαθε τη σύλληψή τους.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε ότι η οικογένεια έφυγε από το Καρκάν στις 16 Δεκεμβρίου, με ένα όχημα 4×4 που είχε αγοράσει πρόσφατα, αφού υπενοικίασε το διαμέρισμα όπου ζούσε.

Οι Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για την υπόθεση στις 19 Δεκεμβρίου, όταν έλαβαν ένα τηλεφώνημα από ένα «ενδιαφερόμενο πρόσωπο» που δήλωσε ότι ανησυχεί για τον 5χρονο γιο ενός ζεύγους φίλων του.

Ο πατέρας «ήταν σε παραλήρημα», σύμφωνα με την εισαγγελία που ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «απαγωγή ή αυθαίρετη κράτηση ομήρου μικρότερου των 15 ετών με στόχο τη διευκόλυνση διάπραξης εγκλήματος».

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι γονείς να ανήκαν σε κάποια αίρεση, όμως «ακόμη είναι πολύ νωρίς» για να το πουν μετά βεβαιότητας.

Ο δήμαρχος του Καρκάν είπε ότι το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια μιας θύελλας, ο πατέρας βρέθηκε «γυμνός στο δάσος και μιλούσε ασυνάρτητα». Στη συνέχεια εισήχθη για παρακολούθηση σε ψυχιατρική κλινική.

Πρόσθεσε όμως ότι οι δύο συλληφθέντες «είχαν συμπεριφορά καλών γονιών, τρυφερών, πολύ προσεκτικών», απέναντι στο παιδί τους, το οποίο δεν πήγαινε ακόμη στο σχολείο.

Το ζευγάρι παραμένει υπό κράτηση στην Αλγεσίρας και ο γιος τους έχει οδηγηθεί σε ένα κέντρο διαμονής ανηλίκων κοντά σε αυτήν την πόλη. Η εισαγγελία ανέφερε ότι η διαδικασία έκδοσής τους είναι σε εξέλιξη ενώ οδεύει προς την ολοκλήρωσή της και η διαδικασία επιστροφής του παιδιού στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και AFP

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025