Πολιτική

Κυρανάκης: Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αν έρθει χωρίς διατάξεις για υιοθεσία

Υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά κατηγορηματικά όχι στην τεκνοθεσία δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης. Και ξεκαθάρισε ότι αν το νομοσχέδιο που θα έρθει, έχει διάταξη για την υιοθεσία.

Ο Κώστας Κυρανάκης είπε, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (12.01.2024) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας) στο OPEN, ότι συμφωνεί με τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά όχι με την τεκνοθεσία, ακόμη κι αυτό αφορά μόνο σε υιοθεσία. Είπε, επίσης, ότι θα περιμένει να δει το νομοσχέδιο.

Με τον διάλογο να έχει εντάσεις, αφού ο Κώστας Κυρανάκης δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του για ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που «πήρε πάνω του ένα θέμα που κανείς δεν άνοιξε μέχρι σήμερα και αυτό δείχνει έναν άνθρωπο και έναν πρωθυπουργό που θέλει να εκπροσωπήσει όλους τους Έλληνες και αυτό τον τιμά γιατί δεν είναι δεδομένο και κυρίως για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι πιο αντιδραστική σε όλη αυτή τη συζήτηση».

Ο Κώστας Κυρανάκης είπε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, γιατί αναγνωρίζεται μια πραγματικότητα και υπαρκτά ζητήματα. Υποστήριξε ότι με τον πολιτικό γάμο, ρυθμίζεται το θέμα με την υιοθεσία που υπάρχει ήδη, αφού μετά τον γάμο το ζευγάρι είναι συγγενείς α’ βαθμού.

«Είμαι θετικός εφόσον δεν υπάρξουν διατάξεις που θα επιτρέπουν τη νομοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια», είπε ο Κώστας Κυρανάκης, συμπληρώνοντας ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αν έρθει χωρίς διατάξεις για την υιοθεσία.

«Εγώ άκουσα τον πρωθυπουργό και σε αυτά που λέει, συμφωνώ, ότι εισάγεται εξαίρεση για τις παρένθετες μητέρες», είπε ο Κώστας Κυρανάκης και στη διευκρίνιση του Παναγιώτη Στάθη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετήσουν, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είπε ότι «δεν το άκουσα εγώ να λέει ότι μπορούν να υιοθετήσουν» και μετά αναρωτήθηκε «από που θα υιοθετήσουν;». 

«Αν έρθει με αυτά που ήρθε ο πρωθυπουργός, εγώ είμαι θετικός εφόσον δεν υπάρχουν διατάξεις που θα επιτρέπουν τη νομοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια», είπε χαρακτηριστικά. Αλλά έσπευσε να πει ότι πρέπει να δει τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο αναλυτικά.

   

Παράλληλα, χαρακτήρισε αστερίσκο τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς της τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή