Οικονομία

Λετονία: Η ΕΕ ενδέχεται να συμφωνήσει για οικονομική στήριξη 50 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία την 1η Φεβρουαρίου

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κινούνται προς μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα για τη μεταφορά περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σε βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε ο ηγέτης της Λετονίας, Έντγκαρς Ρινκεβιτς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο πρόεδρος Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι μια συμφωνία για την Ουκρανία θα περιλαμβάνει είτε μια συμφωνία και με τα 27 κράτη μέλη, είτε έναν «διαφορετικό μηχανισμό» που θα λειτουργήσει εάν δεν επιτευχθεί ομοφωνία. Η Ουγγαρία μπλόκαρε τη χρηματοδότηση σε συνάντηση στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα. Οι ηγέτες της ΕΕ επιστρέφουν σε σύνοδο κορυφής την 1η Φεβρουαρίου για να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία. 

«Αλλά ένα πράγμα είναι πολύ σαφές, η Ουκρανία χρειάζεται αυτά τα χρήματα, η Ουκρανία πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τα δώσει», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς σε συνέντευξή του στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, σήμερα Παρασκευή (26.1.2024).

Ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση μεταξύ όλων των κρατών μελών, ο Ρίνκεβιτς είπε ότι άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν έναν μηχανισμό αναθεώρησης που θα προβλέπει την εκταμίευση των κεφαλαίων σε δόσεις, μια επιλογή «που μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Charlotte Foucteau: Καινοτομία με σκοπό – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά αξία όταν ενισχύει την ανθρώπινη εμπειρία
Η CEO της TP Greece, κατά τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum 2025, ανέδειξε τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης ως κινητήρια δύναμη στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό, όταν αξιοποιείται με στόχο την πρόοδο, ενσυναίσθηση και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ψηφιακών εμπειριών
Η Σαρλότ Φουκτώ