Οικονομία

JTI: Στα 40 εκατ. ευρώ η επένδυση στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη JTI προς την Ελλάδα συνιστά η επένδυση της εταιρείας στη ΣΕΚΑΠ, η οποία μέχρι σήμερα (29.1.2024) αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και αξιοποιήθηκε για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε σύγχρονη παραγωγική μονάδα, την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής, την ανάπτυξη των εξαγωγών και την απόδοση «πράσινης» κατεύθυνσης στο εργοστάσιο της Ξάνθης.

Το 2023 η JTI αύξησε κατά 2% την παραγωγή, που πλέον αγγίζει τα 5 δις τσιγάρα ετησίως. Το ποσοστό αυτό προστίθεται στην ήδη σημαντική αύξηση της παραγωγής της ΣΕΚΑΠ κατά 112% που είχε «κλειδώσει» η JTI την περίοδο 2020-2022. Επίσης, το 2023 το 75% της παραγωγής του εργοστασίου εξήχθη σε 9 αγορές της Ε.Ε. με το υπόλοιπο 25% να διατίθεται στην εγχώρια αγορά.

Συμβολή στη Βιωσιμότητα

Η μέχρι σήμερα επένδυση του Ομίλου συντάσσεται με τον στόχο αειφορίας της Ελληνικής Οικονομίας καθώς η JTI συνεισφέρει σε ετήσια βάση πάνω από 2% του συνόλου των Δημοσίων Εσόδων μέσω της απόδοσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ καπνού.

Παράλληλα η JTI συνεχίζει να στηρίζει τον αγροτικό τομέα με τη συνεχή και συνεπή προμήθεια ελληνικών καπνών υψηλής ποιότητας και να υποστηρίζει μέσα από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες 50.000 οικογένειες στη χώρα.

Σήμερα, η JTI απορροφά περίπου το 1/3 της συνολικής εγχώριας παραγωγής καπνού για την παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας διεθνώς, το οποίο «μεταφράζεται» σε ποσοστιαία αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2020.

Εργασία και Περιβάλλον

Σημαντική είναι και το 2023 η συμβολή της JTI Ελλάδας στην αγορά εργασίας: Παρέχει 300 υψηλής ποιότητας άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ η πρόσφατη επέκταση της επένδυσης στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού αύξησε το δυναμικό της κατά 35%. Η δραστηριότητα της JTI αφορά και στην επίδρασή της στο Περιβάλλον.

Η εταιρεία έκανε επίσης ένα σημαντικό βήμα στην Ελλάδα την τριετία 2020- 2023, περιορίζοντας κατά 80% τις εκπομπές Αερίων Θερμοκηπίου στη μονάδα παραγωγής της στην Ξάνθη.

Η κατανάλωση 100% «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά -60%, η χρήση νερού περιορίστηκε κατά -80% και η Διαχείριση Αποβλήτων κατά -36% με 100% διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων σε ανακύκλωση και ανάκτηση σε ενέργεια.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα