Ελλάδα

Στρατιωτικά νοσοκομεία: Δεν υπάρχει σενάριο για ένταξή τους στο ΕΣΥ, απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δεν εξετάζεται κανένα σενάριο για υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή αναφορές και δημοσιεύματα περί “ενσωμάτωσης των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ”.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρίνιζαν ότι “ουδέν σενάριο εξετάζεται για την υπαγωγή των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες”.

Περαιτέρω, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι “στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στους απόστρατους και στις οικογένειες τους.

Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζονται:

– Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την επίλυση διαφόρων τρεχόντων προβλημάτων και την οικονομική διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων,

– Η επένδυση σε νέο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες στα στελέχη και τους απόστρατους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και τους λοιπούς δικαιούχους και

– Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φροντίδας σε αυτούς που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, στους χρόνια πάσχοντες και στους ηλικιωμένους, με τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Άρη Πορτοσάλτε και το σχόλιο «Ελλάδα ως Αλβανία του Χότζα»
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στοιχείο απολυταρχισμού δεν μπορεί να είναι ο δικαστικός έλεγχος της άσκησης ενός δικαιώματος, όπως απαραδέκτως ισχυρίσθηκε ο ως άνω παρουσιαστής»
Ο Άρης Πορτοσάλτε
«Ήταν προμελετημένη» λέει για τη δολοφονία του 50χρονου από τον 75χρονο στην Εύβοια ο αδερφός του θύματος
«Σε ένα σημείωμά του που βρέθηκε, ο 75χρονος έγραφε πως ήθελε να αυτοκτονήσει και πως δεν θα του έπαιρνε κανένας το σπίτι» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο αδερφός του 50χρονου
Δεξιά ο δράστης, αριστερά το θύμα
«Έδωσα στον ληστή μία εικόνα της Παναγίας για να τον βοηθήσει», λέει η σύζυγος του επιχειρηματία για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι τους στον Άλιμο
«Φεύγοντας μου είπε "εάν με βοηθήσει Παναγία στο υπόσχομαι ότι θα έρθω μία μέρα χωρίς τη μάσκα να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"»
Η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος διαρρηκτών