Lifestyle

Συνταγή: Πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα scrambled eggs

Η πλειονότητα των διατροφολόγων υποστηρίζει ότι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Και αυτό διότι, μας δίνει ενέργεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας μας.

Ένας επιπλέον λόγος είναι, βέβαια, και το γεγονός ότι η πρωτεϊνή παίζει καθοριστικό ρόλο στην διατήρηση του σωματικού μας βάρους, ούτως ώστε να μην καταναλώνουμε μεγαλύτερα γεύματα κατά τις βραδινές ώρες, που ο οργανισμός μας βρίσκεται σε ακινησία.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι από το πιάτο των Βρετανών κατά την διάρκεια του πρωινού γεύματος δεν λείπουν τα αυγά.

Ο τρόπος μαγειρέματος των αυγών, βέβαια, διαφοροποιείται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου, οπότε μπορείτε να επιλέξετε να φτιάξετε μόνοι σας είτε αυγά ποσέ, είτε τα λεγόμενα scrambled eggs.

Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε για τα αυγά ποσέ

Παίρνουμε ένα μπολ

Σπάμε μέσα ένα αβγό

Ρίχνουμε ξύδι το οποίοι θα σχηματίσει μια μεμβράνη γύρω από το αβγό

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και εκεί ξύδι και λίγο αλάτι

Παίρνουμε τον αβγοδάρτη και ανακατεύουμε το νερό

Μόλις δημιουργηθεί μια δίνη στο νερό, ρίχνουμε μέσα το αβγό μας

Θα αρχίσει να «αγκαλιάζει» το ασπράδι

Αφήνουμε 3’ περίπου

Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και… έτοιμο!

Πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας Scrambled eggs

Σπάμε 2-3 αβγά

Ανακατεύουμε συνεχώς, μαζί με βούτυρο

Μόλις φύγει η περιττή υγρασία, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και… έτοιμα!

Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα, βασιλικό, πιπεριές και ό, τι άλλο μας αρέσει!

Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Τσιμιτσέλης για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι»: «Η πιο δύσκολη σκηνή είναι αυτή με τον Κάπτεν Χουκ»
«Ο Μανουσάκης έδειχνε «ζωντανότατος» μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά τον χτύπησε πολύ άσχημα και πολύ γρήγορα η ασθένεια», εξήγησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γιάννης Τσιμιτσέλης για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι»: «Η πιο δύσκολη σκηνή είναι αυτή με τον Κάπτεν Χουκ»