Αν θέλετε να συνδυάσετε την απόδραση από την Αθήνα με την πολυτελή διαμονή και την αίσθηση ζεστασιάς οι Μελιάδες στην Αράχωβα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό.
Οι Μελιάδες απέχουν μόνο 2 ώρες με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και λίγα λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς βρίσκονται 4 υπέροχες οικογενειακές βίλες σε 1000 περίπου μέτρα υψόμετρο.
Οι 4 βίλες προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά κυρίως με τον απόλυτο εναρμονισμό τους με το φυσικό περιβάλλον. Μπορούν να φιλοξενήσουν παρέες και οικογένειες έως 6 άτομα σε 2 υπνοδωμάτια, μια σοφίτα και 2 μπάνια. Είναι ιδανικές για όμορφες παρέες και οικογένειες. Υπάρχει μεγάλο καθιστικό με τζάκι και κουζίνα, τραπεζαρία, τηλεόραση, Nespresso μηχανή καφέ και αυτόνομη θέρμανση.
Οι τέσσερις ολοκαίνουργιες πολυτελείς, πλήρως εξοπλισμένες βίλες απέχουν μόλις 2 λεπτά από το κέντρο της Αράχοβας με το αυτοκίνητο. Βρίσκονται σε μοναδική τοποθεσία με πανοραμική θέα έως και τη θάλασσα (τα νερά του Κορινθιακού κόλπου) και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.
Η εσωτερική διακόσμηση των κατοικιών, με το τζάκι και τα ξύλινα στοιχεία προσφέρει ένα αίσθημα ζεστασιάς και ηρεμίας, το ιδανικό περιβάλλον για μια χειμερινή απόδραση και όχι μόνο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το συγκρότημα διαθέτει οχτώ θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι τρεις έχουν φορτιστές και για ηλεκτρικά οχήματα. Όσο για τους λάτρεις του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού απέχει μόλις 20 λεπτά από το συγκρότημα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ποιες ήταν οι Μελιάδες
Οι Μελιάδες ήταν νύμφες ήταν κόρες της Γαίας κι του Ουρανού κι αποτελούσαν την ύψιστη απεικόνιση της ομορφιάς και της δύναμης της φύσης. Οι Μελιάδες ή Μαλιάδες ή Επιμελίδες ή Βουκόλες, είναι μία κατηγορία των νυμφών του Δάσους ή Δρυάδων. Ήταν γυναικείες θεότητες, νεαρές στην ηλικία και πανέμορφες. Ως υπάρξεις τοποθετούνταν μεταξύ θεών και θνητών, δεν ήταν αθάνατες, ζούσαν όμως επί μακρόν και τρέφονταν με αμβροσία.
Οι Νύμφες ήταν οι προστάτιδες των μήλων κι άλλων καρποφόρων και οπωροφόρων δένδρων. Ήταν επίσης προστάτιδες των προβάτων. Η λέξη μέλας από την οποία προέρχεται το όνομά τους σημαίνει μήλο και πρόβατο. Άλλοι πιστεύουν ότι το όνομά τους το πήραν, επειδή προτιμούσαν να ζουν στα δέντρα της μελίας ή μελιάς, δηλαδη της φλαμουριάς και του φραξινού (φράξος), γνωστός ως μελιάδι και μέλεγος.Τα ονόματα των Μελιάδων είναι: Αδράστεια, Αρέθουσα, Βριθώ, Γλαύκη, Ελίκη, Ίδη, Κελαινώ, Κρίμη και Κυνόσουρα.