Πολιτική

Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Έφερε φωτογραφίες διαφημίσεων για «sugar daddies» στη Βουλή

Mε φωτογραφίες από τις πλατφόρμες των sugar daddies και καταγγελίες για την “σαπίλα του καπιταλισμού” επιχείρησε να απαντήσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα κόμματα που τον καλούν να ζητήσει συγνώμη για την χθεσινή (07/03/2024) σεξιστική του αναφορά ότι “οι φοιτήτριες θα αναζητούν sugar daddies για να πληρώνουν τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια”. 

Ο κ. Κουτσούμπας παρά την κατακραυγή επέλεξε να απαντήσει στην επετειακή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας λέγοντας για τους sugar daddies λέγοντας ότι “το ΚΚΕ ξέρετε δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια στην εκμετάλλευση. Πάντα την κατήγγειλε. Πάντα την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χθες στην Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημά σας. Γιατί δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτό τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα στις Σχολές τους στις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης”.

Ο κ. Κουτσούμπας δείχνοντας φωτογραφείς από τις πλατφόρμες των sugar daddies και σχετικές διαφημίσεις από την Σουηδία και από την Δανία είπε “τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις καταθέτω στα Πρακτικά” και συμπλήρωσε “αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες θύματα της εκμετάλλευσης”.

Επετειακή Αναφορά στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον Προεδρεύοντα της συνεδρίασης και Ομιλητές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. 
(ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αντεπιτέθηκε στα κόμματα που τον εγκάλεσαν λέγοντας “αντί να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μην τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας”.

“Εμείς” είπε “μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώσουμε ρωγμές στο τοίχος που ορθώνει η σύγχρονη σαπίλα του καπιταλισμού”.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι “όσο η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή την σημερινή ημέρα να εμφανιστούν υπερασπιστές των δικαιωμάτων των Γυναικών και της λεγόμενης Ισότητας των φίλων, έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές του για τις Γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων” και κατέληξε: “Πάψτε να υπερασπίζεστε την σαπίλα, την διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση και εκμετάλλευση των Γυναικών. Ναι, όλοι σας εδώ μέσα προσπαθείτε να κρύψετε ότι ενιαία υπερασπίζεστε κατευθύνσεις Οδηγίες της ΕΕ που έχει στρατηγική ενάντια των Γυναικών και τις καλείτε να συμφιλιωθούν”.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου