Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την αρχή της ρωσικής εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την αρχή της ρωσικής εισβολής
Reuters

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Κρίβι Ρι, γενέτειρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για χιλιοστή φορά από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ακούστηκαν σειρήνες στο Κίεβο, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο συναγερμός την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Κίεβο, κατά την 748η ημέρα του πολέμου, διήρκεσε 17 λεπτά.

Από την έναρξη του πολέμου οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει συνολικά για 1.165 ώρες και 26 λεπτά.

Αυτό μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 ημέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», επεσήμανε ο Πόπκο.

Οι Ουκρανοί έχουν γίνει πιο σκληροί και πιο δυνατοί, υποστήριξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες σε ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Κρίβι Ρι

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στην πόλη Κριβί Ριχ, στην περιφέρεια Ντιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

«Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες. Υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά», αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ίχορ Κλιμένκο σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δύο κτίρια χτυπήθηκαν, ένα πενταώροφο και ένα εννιαώροφο», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον επτά παιδιά. Η πόλη Κριβί Ριχ είναι η γενέτειρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, κάποιοι σοβαρά, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις