Διεθνή

H Tesla ξεπέρασε τα εμπόδια του λογισμικού οδήγησης μετά την επίσκεψη του Musk στην Κίνα

Απέδωσε καρπούς η επίσκεψη του Elon Musk στην Κίνα, αφού η Tesla ξεπέρασε δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο να εισαγάγει το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Tesla θα συνεργαστεί με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Baidu για τις λειτουργίες χαρτογράφησης και πλοήγησης για την υποστήριξη αυτού που αποκαλεί Full-Self Driving, ή FSD, σύμφωνα με το Bloomberg.

Aκόμα η αμερικάνικη εταιρεία έχει περάσει μια βασική απαίτηση για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία θα βοηθούσε να αμβλυνθούν ορισμένες από τις ανησυχίες σχετικά με την εισαγωγή του FSD στην αγορά της Κίνας.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο έως και 6,6% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ, ενώ η Baidu σημείωσε άλμα 2,4% στο Χονγκ Κονγκ.

Οι εξελίξεις ήρθαν μετά το απροειδοποίητο ταξίδι που πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk στην Κίνα την Κυριακή, ζητώντας έγκριση για λογισμικό υποβοήθησης οδηγού που θα μπορούσε να βοηθήσει να ανακοπεί η πτώση των εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αν και η σουίτα χαρακτηριστικών της εταιρείας απαιτεί συνεχή επίβλεψη και δεν καθιστά τα Tesla αυτόνομα, η εταιρεία χρεώνει 8.000 δολάρια για αυτά στις ΗΠΑ ή 99 δολάρια το μήνα για συνδρομή.

 

Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Κομισιόν: Πρόταση για χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για επενδύσεις στην άμυνα και στην ασφάλεια
Οι σημερινές τροποποιήσεις της πολιτικής συνοχής, που προτείνονται στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επανεξέτασης του 2025, θα συζητηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο
European Union flags