Κόσμος

Συνελήφθη άνδρας που προσπάθησε να βγάλει από την Τουρκία εκατοντάδες δηλητηριώδεις αράχνες και σκορπιούς

Να εξάγει λαθραία δηλητηριώδεις αράχνες και σκορπιούς προσπάθησε ένας άνδρας που συνελήφθη από την αστυνομία στην Τουρκία, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα (13.5.24).

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο ύποπτος είναι έφορος στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία κατέσχεσε από τις αποσκευές του δεκάδες σάκους που περιείχαν περίπου 1.500 σκορπιούς και αράχνες, μεταξύ των οποίων και ταραντούλες. Κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν αδιευκρίνιστα υγρά.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο ύποπτος ονομάζεται Λορέντζο Πρεντίνι και είναι έφορος σε αμερικανικό μουσείο. Δεν διευκρίνισε ποια είναι η πηγή του.

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα είδη που κατασχέθηκαν είναι ενδημικά στην Τουρκία και ότι το DNA τους θα μπορούσε να αντιγραφεί ενώ το δηλητήριό τους, αφού εξαχθεί χρηστιμοποιείται στην παρασκευή φαρμάκων.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα φάρμακα έχουν μεγάλη οικονομική αξία και επομένως η εξαγωγή αυτών των ειδών απαγορεύεται αυστηρά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα της αστυνομίας, η εμπορική αγορά ενός λίτρου φαρμάκου που παράγεται από το δηλητήριο του σκορπιού φτάνει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος, τον οποίο δεν κατονόμασαν, διώκεται βάση του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου