Το μότο της Μέγκαν Μαρκλ είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, γιατί όχι και από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.
Μετά την θριαμβευτική επίσκεψη της Μέγκαν Μαρκλ στην Νιγηρία, οι θαυμαστές και υποστηρικτές της πιστεύουν ολοένα και περισσότερο ότι προορίζεται να γίνει μία από τις επόμενες ενοίκους του Οβάλ Γραφείου, ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η συμπρωταγωνίστρια της Meghan στο Suits, Erika Alexander, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Δούκισσα του Sussex «κατευθύνεται προς τον Λευκό Οίκο», προβλέποντας ότι είναι η ακτιβίστρια και υπέρμαχος των γυναικών με το θάρρος να γίνει η ηγέτιδα του Ελεύθερου Κόσμου.
Οι ειδικοί δήλωσαν στη MailOnline ότι η Meghan θα μπορούσε να είναι μόλις λίγα βήματα από την αμερικανική προεδρία – αρκεί να εμπνευστεί από έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές της, τον Ντόναλντ Τραμπ, και ο πρίγκιπας σύζυγός της να είναι πρόθυμος να γίνει Αμερικανός.
Ο διακεκριμένος ιστορικός Christopher Phelps, ειδικός στην πολιτική των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (18.05.2024) στη MailOnline: «Θα ήταν μια υπέροχη ιστορία. Ο Βρετανός πρίγκιπας που την αγάπησε τόσο πολύ που εγκατέλειψε τη βρετανική του υπηκοότητα για να γίνει Αμερικανός. Δεν θα υπήρχε καμία απαίτηση να το κάνει – αλλά θα έπρεπε να το κάνει αν ήθελε να έχει κάποια αξιοπιστία».
Η ψευδο-βασιλική της περιοδεία στην αυτοαποκαλούμενη «πατρίδα» της, Νιγηρία με τον πρίγκιπα Χάρι, έχει θεωρηθεί από ορισμένους ως πιθανό εφαλτήριο για την πολιτική της καριέρα.
Ωστόσο ένας άλλος πολιτικός προειδοποίησε: «Η Μέγκαν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά όπως οι περισσότερες διασημότητες ή επιχειρηματίες, δεν είναι έτοιμη για να φτάσει μέχρι εκεί. Ίσως η Oprah Winfrey θα μπορούσε να τα καταφέρει. Αλλά εκείνη τα έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά. Η Μέγκαν δεν έχει κάνει τίποτα».
Ο καθηγητής Phelps, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ στην Αγγλία, δήλωσε ότι μπορούν να γίνουν παραλληλισμοί μεταξύ της πρώην πρωταγωνίστριας του Suits και του πρώην ηθοποιού Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια πριν υπηρετήσει ως 40ός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1981 έως το 1989. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έκανε επίσης τη μετάβαση από τη σόουμπιζ στην πολιτική.
«Το όνομά της θα ανοίξει πόρτες, αλλά δεν μπορείτε απλώς να πείτε “όλοι ξέρετε ποιος είμαι – ψηφίστε με” – θα πρέπει να έχει κάποια ουσία στην πολιτική. Οι Αμερικανοί θέλουν να μάθουν πώς θα προστατεύσει τις θέσεις εργασίας τους, ποια είναι η θέση της για τη φορολογία και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους», είπε.