Παρασκευή, 5 Ιουλ.
24oC Αθήνα

BHP: Δεν θα καταθέσει νέα προσφορά αφού η Anglo αρνείται περαιτέρω διαπραγματεύσεις

BHP: Δεν θα καταθέσει νέα προσφορά αφού η Anglo αρνείται περαιτέρω διαπραγματεύσεις

Αποφάσισε να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά ο όμιλος BHP  στην Anglo American, αλλά να απομακρυνθεί προς το παρόν από τη μεγαλύτερη συμφωνία εξόρυξης εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η σημερινή ανακοίνωση (29.5.2024) σηματοδότησε το απότομο τέλος της δημόσιας μάχης πέντε εβδομάδων μεταξύ δύο εκ των μεγαλύτερων ονομάτων της εξορυκτικής βιομηχανίας. Θα αυξήσει την πίεση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Anglo, Duncan Wanblad, να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης, ενώ ο ομόλογός του στην BHP ίσως χρειαστεί να αναζητήσει αλλού την ανάπτυξη του χαλκού που θα παρείχε η Anglo.

Η Anglo έχει επανειλημμένα αποκρούσει τις προτάσεις της BHP να διαλύσει εν μέρει και στη συνέχεια να εξαγοράσει την 107 ετών εταιρεία, αλλά την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε να παρατείνει την προθεσμία για να επιτρέψει τις συνομιλίες.

Οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σχετικά με την περίπλοκη δομή της συμφωνίας ύψους 49 δισ. δολαρίων της BHP και η Anglo δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για νέα καθυστέρηση παρά την έκκληση της τελευταίας στιγμής από την BHP.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις