Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση του Conference League – Ο Μεντιλίμπαρ, τα συμβόλαια που λήγουν και τα «αγκάθια»

Ολυμπιακός: Η επόμενη μέρα μετά την κατάκτηση του Conference League – Ο Μεντιλίμπαρ, τα συμβόλαια που λήγουν και τα «αγκάθια»
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League αλλά πλέον καλείται να βάλει άμεσα στην άκρη τους πανηγυρισμούς και να «χτίσει» την ομάδα της νέας περιόδου, η οποία θα συμμετάσχει στους ομίλους του νέου Europa League. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, οι… σίγουροι και οι «καυτές πατάτες».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έπαιξε μεγάλο ρόλο στη φετινή επιτυχία του Ολυμπιακού, με την κατάκτηση του Conference League και θα προσπαθήσει να εγγυηθεί και την επόμενη ημέρα στην ομάδα.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τον θρίαμβο στον τελικό της OPAP Arena, στόχος είναι η ομάδα να πάει ένα «σκαλοπάτι» πιο ψηλά και να «παλέψει» για το Europa League. Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες -ως κάτοχοι του Conference League- θα βρεθούν απευθείας στο group stage του νέου Europa League.

Η σταθερότητα του Μεντιλίμπαρ και η λίστα του

Για να συνεχίσει μια ομάδα να έχει ανοδική πορεία, πρέπει να κρατήσει τις σταθερές της. Ίσως η πιο σημαντική κίνηση του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες ήταν η παραμονή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του.

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε το συμβόλαιο του Βάσκου προπονητή για έναν ακόμα χρόνο, μετά από την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι (μεγάλη κίνηση εμπιστοσύνης), δίνοντάς του έτσι τα «κλειδιά» της ομάδας.

Οι δύσκολες περιπτώσεις και οι θεωρητικά σίγουροι

Ο Μεντιλίμπαρ πλέον καλείται να σχεδιάσει τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και φέρεται να έχει κάνει ήδη τις εισηγήσεις του στην διοίκηση των Πειραιωτών, για τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ της ομάδας.

Το συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη και του Γιώργου Μασούρα λήγει άμεσα. Για τον Έλληνα μέσο υπήρξαν «σειρήνες» απ’ την Τουρκία και ομάδες των ΗΑΕ με τρελές αποδοχές, ενώ ο διεθνής εξτρέμ κέντρισε το ενδιαφέρον ομάδων της Γερμανίας, αλλά και της Τουρκίας.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης ολοκληρώνει και αυτός τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, από τους Πειραιώτες υπάρχει διάθεση για ανανέωση και στήριξη, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει σχετική κίνηση. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας πορτιέρε φέρεται να έχει μπει στο «στόχαστρο» ομάδων από το εξωτερικό.

Ο Ποντένσε, παρότι έχει δηλώσει πολλές φορές πως στην Ελλάδα βρήκε το λιμάνι του και πανηγύρισε την κατάκτηση του Conference League έχοντας στους ώμους τη γαλανόλευκη σημαία, μόνο με… θαύμα θα μείνει στον Ολυμπιακό, μιας και η Γουλβς επιθυμεί την επιστροφή του.

Την ίδια στιγμή, «τελειωμένος» θεωρείται ο Ναβάρο, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Όρτα (δανεικός από την Μπράγκα), ο οποίος έκανε και σπουδαίο τελικό στην OPAP Arena. Επίσης, οι Ιμπόρα και Κίνι έβγαλαν σε γενικές γραμμές τα «λεφτά» τους, αλλά αναμένεται να αποχωρήσουν, μιας και έχουν ανέβει… ηλικιακά (37 και 35 ετών, αντίστοιχα). Λίγο πριν την έξοδο εμφανίζεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο Αλεξανδρόπουλος, αλλά στην περίπτωσή του θα παίξει σημαντικό ρόλο και η ρητρα που έχει μπει στη συμφωνία από πλευράς Σπόρτινγκ.

Παράλληλα, υπάρχουν και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις των Ελ Κααμπί και Κάρμο, τις οποίες ο Ολυμπιακός θα ήθελε να μην αφήσει να… τραβήξουν.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν το σημείο αναφοράς στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ, «μάτωσε» τα δίχτυα των αντίπαλων ομάδων, αλλά είχε υπογράψει συμβόλαιο 1+1. Αυτή τη στιγμή -και μετά τη σεζόν που έκανε- έχει μπει στο στόχαστρο ομάδων από τα Εμιράτα -με «βαρύ» πορτοφόλι- αλλά και συλλόγων από την Ευρώπη.

Όσον αφορά τον Κάρμο, ο παίκτης θα ήθελε πολύ να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει… θέματα στην Πόρτο, βρήκε τον εαυτό του στους Πειραιώτες, αλλά η υψηλή του ρήτρα (17 εκατ. ευρώ) φαίνεται πως είναι ένα μεγάλο «βαρίδι» που θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να «πέσει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις