Κόσμος

Ινδία: Ακραίος καύσωνας προκάλεσε τον θάνατο ενός άνδρα – Στους 52 βαθμούς η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται το Νέο Δελχί όπου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος για φέτος από ζέστη , την ώρα που η θερμοκρασία έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Περιοχές της βορειοδυτικής και κεντρικής Ινδίας είναι αντιμέτωπες με συνθήκες καύσωνα και ακραίου καύσωνα εδώ και εβδομάδες. Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί κατέγραψε νέο ρεκόρ χθες Τετάρτη και έφτασε τους 52,9 βαθμούς Κελσίου στη συνοικία Μουνγκεσπούρ.

Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει αναθεώρηση της θερμοκρασίας αυτής, καθώς το θερμόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης έδειχνε από 45,2 ως 49,1 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου ένας 40χρονος εργάτης πέθανε λόγω θερμοπληξίας χθες, ανέφερε η εφημερίδα The Indian Express.

A man sprays cold water on his face from a water jar during a heatwave in Ahmedabad, India, May 29, 2024. REUTERS

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Νέου Δελχί ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργατών, με την παροχή νερού και περιοχών με σκίαση στα εργοτάξια, αλλά και άδειας μετ’ αποδοχών από το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα.

india heatwave

Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία ήταν 37,8 βαθμοί, σύμφωνα με την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, η οποία προβλέπει ότι από σήμερα θα αρχίσει να υποχωρεί το κύμα καύσωνα.

india heatwave

Καύσωνας θεωρείται, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, όταν η ανώτατη θερμοκρασία είναι 4,5 με 6,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από την κανονική, ενώ ακραίος καύσωνας όταν η ανώτατη θερμοκρασία ξεπερνά κατά 6,5 βαθμούς Κελσίου ή και περισσότερο την κανονική.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines