Τετάρτη, 17 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Το «διεθνές» BCA College στα Posidonia 2024

Το «διεθνές» BCA College στα Posidonia 2024

Στην πιο σημαντική συνάντηση των ανθρώπων της ναυτιλίας στον κόσμο, τα «Ποσειδώνια», το BCA παρουσιάζει τις διεθνείς δραστηριότητές του.

Στο περίπτερό του (4.138/Hall4), οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το Hellenic Institute of Maritime Studies, το πανεπιστημιακό τμήμα ναυτιλιακών σπουδών που ίδρυσε το BCA στο Λονδίνο μαζί με το University of West London, την πρώτη ελληνοβρετανική εκπαιδευτική συνεργασία, στην οποία η χώρα μας εξάγει τεχνογνωσία στο εξωτερικό.

Το Hellenic Institute of Maritime Studies (HIMS) θα προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα Ναυτιλιακά, τα Χρηματοοικονομικά, τη Ναυτιλιακή Μηχανική, τα Logistics και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τη Ναυτιλιακή Κυβερνοασφάλεια και το Ναυτικό Δίκαιο, σε σπουδαστές απ’ όλον τον κόσμο. Θα παρέχει, επίσης, προγράμματα αναβάθμισης και εξειδίκευσης στελεχών του ναυτιλιακού κλάδου και, επιπλέον, θα διεξάγει έρευνα σε τομείς που ορίζουν τις εξελίξεις στη ναυτιλία, όπως τα εναλλακτικά καύσιμα, ο μηδενισμός των εκπομπών άνθρακα, η ψηφιακή ναυτιλιακή διοίκηση, τα «αυτόνομα πλοία» και οι θαλάσσιες και ναυτιλιακές πολιτικές.

Επιπλέον, το BCA, μέσω του Greek Institute of Maritime Education (GIME) https://www.bcagime.com/, προσφέρει online ναυτιλιακά προγράμματα (Bachelor & Master) σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Φιλιππίνες, Ινδία, Ινδονησία και Νότιο Αφρική. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο συνεργασιών που επεκτείνεται, καθώς η χώρα μας, εκτός από τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει στη ναυτιλιακή βιομηχανία, είναι γνωστή και για το επίπεδο των ναυτιλιακών σπουδών που παρέχει.

Στα Posidonia 2024, που θα διαρκέσουν από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο Metropolitan Expo, θα αντιπροσωπευθεί όλο το φάσμα των σύγχρονων ναυτιλιακών προϊόντων και υπηρεσιών, θα παρευρεθούν εξέχουσες προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και παράλληλα θα διεξαχθούν συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις. Οι περισσότεροι από 2000 εκθέτες αναμένεται να προσελκύσουν τουλάχιστον 40.000 επισκέπτες.

Το BCA συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις “Posidonia”, καθώς οι δεσμοί του με τον κόσμο της ναυτιλίας είναι ιδιαίτερα έντονοι. Είναι το παλαιότερο κολλέγιο της Ελλάδας που προσέφερε ναυτιλιακές σπουδές και πολλοί απόφοιτοί του διαπρέπουν ως ανώτατα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών σε όλον τον κόσμο. Συνεχίζει να πρωτοπορεί στον ναυτιλιακό χώρο, προσφέροντας προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε όλους τους τομείς του ναυτιλιακού management και, επιπλέον, στο διεθνές ναυτικό δίκαιο, το engineering και την κυβερνοασφάλεια, διαμορφώνοντας κορυφαίους επαγγελματίες σε έναν κλάδο με διεθνή ορίζοντα, πολλές απαιτήσεις αλλά και αντίστοιχες απολαβές.

Δήλωση συμμετοχής: https://posidonia-events.com/pages/registration-form/

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις