Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Το νέο format του Europa League φέρνει περισσότερα εντός έδρας ματς και αναμένεται να «ανεβάσει» τα εισιτήρια διαρκείας

Ολυμπιακός: Το νέο format του Europa League φέρνει περισσότερα εντός έδρας ματς και αναμένεται να «ανεβάσει» τα εισιτήρια διαρκείας
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός θα “εξαργυρώσει” την κατάκτηση του Conference League με απευθείας παρουσία στο νέο Europa League, έχοντας εξασφαλισμένα τέσσερα εντός έδρας ματς κάτι που αναμένεται να επηρεάσει ανοδικά και τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League θα συμμετάσχει απευθείας στο League stage του Europa League. Θα αντιμετωπίσει οκτώ αντιπάλους και θα δώσει τέσσερα παιχνίδια εντός και τέσσερα εκτός έδρας (από 25 Σεπτεμβρίου 2024 – έως 30 Ιανουαρίου 2025).

Οι πρώτες οκτώ ομάδες από την εν λόγω συγκεντρωτική βαθμολογία θα πάρουν την πρόκριση για τη φάση των “16” του Europa League, ενώ οι σύλλογοι που θα τερματίσουν από την 9η θέση μέχρι την 24η θα παίξουν πλέι οφ, για την παρουσία τους στη φάση των “16”.

Με άλλα λόγια, αν ο Ολυμπιακός βρεθεί μέσα στις θέσεις από 1-24, που είναι πολύ πιθανό, θα δώσει και πέμπτο ευρωπαϊκό ματς εντός έδρας (τον Φεβρουάριο του 2025), κι αν περάσει θα βρεθεί στους “16”, όπου θα δώσει και 6ο εντός έδρας!

Και φυσικά θα υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες ως αντίπαλοι τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Πόρτο κτλ.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν την ομάδα τους να σηκώνει το Conference League και ελπίζουν -όπως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης- πως θα υπάρξει μια ανάλογη συνέχεια, με την παρουσία της στο νέο Europa League.

Τα εισιτήρια διαρκείας βγήκαν λίγες ημέρες πριν τον τελικό με την Φιορεντίνα και πλέον αναμένεται να πάρουν για τα καλά την… ανηφόρα, δημιουργώντας για μια ακόμα χρονιά μια “καυτή” έδρα για τον Ολυμπιακό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις