Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Λιόσια: Μεταθανάτια τα τραύματα στην απανθρακωμένη σορό – Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο οικόπεδο

Λιόσια: Μεταθανάτια τα τραύματα στην απανθρακωμένη σορό – Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο οικόπεδο

Αρχίζει να λύνεται σιγά σιγά το θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό ηλικιωμένου άνδρα που βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (31.05.2024) στα Άνω Λιόσια. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο γιος του θύματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα τραύματα στην απανθρακωμένη σορό του ηλικιωμένου στα Άνω Λιόσια είναι μεταθανάτια όπως διαπίστωσε σε πρώτη φάση ο ιατροδικαστής. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αρχίζει να αποκλείεται η πιθανότητα της εγκληματικής ενέργειας.

Κάτι τέτοιο άλλωστε υποστηρίζει και ο γιος του ηλικιωμένου, που είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει από τον Φεβρουάριο, άρχισε να μυρίζει αφόρητα και να έχει πάνω του σκουλήκια και γι’ αυτό τον λόγο τον έκαψε.

Μέσα στο οικόπεδο βρέθηκαν και κάποια μέλη του ηλικιωμένου. Αυτό πιθανότητα συνέβη από το γεγονός ότι η σορός ήταν σε αποσύνθεση μετά από τόσο διάστημα. Και έτσι κατά τη μεταφορά από το σπίτι στην αυλή προκειμένου να τον κάψει πιθανότατα κάποια μέλη να αποκολλήθηκαν από το σώμα του 82χρονου.

Από την άλλη πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι με τίποτα δεν μπορεί να δοθεί αιτία θανάτου. Προς το παρόν τουλάχιστον το μόνο που μπορεί να προσδιορίσει στο περίπου, γιατί έχει καεί αρκετά ο ηλικιωμένος, είναι ότι είναι νεκρός τουλάχιστον ένα μήνα

«Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και είχε γεμίσει και σκουλήκια»

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 57χρονος γιος του ηλικιωμένου φέρεται να είπε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς. «Ο πατέρας μου πέθανε τον Φεβρουάριο. Δεν είχα χρήματα να τον θάψω και τον άφησα μέσα στο σπίτι πάνω στο στρώμα. Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και είχε γεμίσει και σκουλήκια. Έτσι τον έβγαλα στην αυλή για να τον κάψω. Δεν τον διαμέλισα, όπως τον “σβαρνούσα” με το στρώμα έφυγαν το κεφάλι και τα χέρια».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, επέμεινε στο επιχείρημα του, ότι αδυνατούσε οικονομικά να προχωρήσει στον ενταφιασμό του πατέρα του.

Ενώ στην ερώτηση των αρχών πόσο καιρό κρατούσε το άψυχο κορμί μέσα στο σπίτι, απάντησε πως πέθανε τον Φεβρουάριο και έκτοτε τον είχε μέσα μέχρι που η αποφορά από την αποσύνθεση τον ανάγκασε να τον βγάλει έξω για να τον κάψει.

Οι αστυνομικοί σε αυτή τη φάση, εκτιμούν πως λέει την αλήθεια ωστόσο η νεκροτομή που θα γίνει στο απανθρακωμένο πτώμα και η έρευνα της Ασφάλειας και του κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αναζητούν στοιχεία μέσα στο σπίτι της φρίκης, θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ποινική δίωξη στον 57χρονο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 57χρονος που συνελήφθη στα Άνω Λιόσια καθώς έκαψε τη σωρό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιωπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής. 

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο στον ηλικιωμένο άνδρα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης στον 57χρονο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις