Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

FTI: Έως 65. 000 τουρίστες – πελάτες του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό

FTI: Έως 65. 000 τουρίστες – πελάτες του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό
Φωτογραφία: Reuters

Έως και 65.000 πελάτες – τουρίστες του χρεοκοπημένου γερμανικού κολοσσού οργάνωσης ταξιδιών FTI βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και πρέπει να επιστρέψουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Εν τω μεταξύ, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη υποσχεθεί στήριξη στους τουρίστες  που επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα της FTI. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι το γραφείο βρίσκεται σε στενή επαφή με τη γερμανική ένωση ταξιδιών και το ταμείο ασφάλισης ταξιδιών DRSF μέσω της ομάδας κρίσης για να αποκτήσει ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Η γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των πληγέντων τουριστών. Η ομάδα κρίσης θα συνεδριάσει το απόγευμα και θα συζητήσει τα επόμενα βήματα.

Όπως έμαθε η Handelsblatt από κύκλους της βιομηχανίας, λέγεται ότι επηρεάζονται έως και 65. 000 παραθεριστές, οι οποίοι πρέπει να επιστρέψουν από το εξωτερικό.FTI: Έως 65.000 τουρίστες – πελάτες του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό.

Τουλάχιστον από την πλευρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι άνθρωποι είναι αρκετά χαλαροί σχετικά με την πτώχευση της FTI. «Εκτιμώ ότι το 75% των ταξιδιωτικών γραφείων ήταν πρόσφατα πολύ απρόθυμα να πουλήσουν ταξίδια με την FTI», λέει η Marija Linnhoff. Η πρόεδρος της Ένωσης Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων (VUSR) εκπροσωπεί τα συμφέροντα 7.000 ταξιδιωτικών γραφείων, εν μέρει μέσω συνεργασιών. Για μήνες, η πλειοψηφία των γραφείων είχε πουλήσει την FTI-Reisen μόνο κατόπιν ρητού αιτήματός τους, δήλωσε ο Linnhoff. Ζητούσε από καιρό από την FTI να παράσχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη δική της μελλοντική βιωσιμότητα.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι τα γραφεία θα μπορούσαν ακόμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα αλλού. Φαίνεται πιθανό ότι ο σύνδικος της πτώχευσης θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάκτησης προμηθειών για ταξίδια που πωλήθηκαν με την FTI.

 

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις