Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros μετά από αγώνα 4 ωρών και 30 λεπτών

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros μετά από αγώνα 4 ωρών και 30 λεπτών

O Nόβακ Τζόκοβιτς μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση κέρδισε 3-2 σετ (6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3) τον αξιόμαχο Φραντσίσκο Τσερούντολο μετά από ένα αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 30 λεπτά, με τον ίδιο να προκρίνεται στα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι γνωστό ότι δεν τα παρατάει ποτέ, με τον Σέρβο τενίστα να δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ στο Roland Garros και να προκρίνεται με 3-2 σετ (6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3) ενάντια στον εξαιρετικό Φραντσίσκο Τσερούντολο στην τελική οκτάδα του τουρνουά.

Μπορεί ο «Νόλε» να αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο ούτε το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στα σετ τον έκαναν να σταματήσει να προσπαθεί, με τον Σέρβο να καταφέρνει να ανατρέψει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 4 ώρες και 39 λεπτά απίστευτης μάχης, με τον Τζόκοβιτς να καταφέρνει να κερδίζει και μάλιστα να γνωρίζει την αποθέωση.

Παρότι στο ξεκίνημα φάνηκε ότι δεν θα συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον 27χρονο Αργεντινό κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-1, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το «Νολε». Ο Τσερούντολο «απάντησε» παίρνοντας δύο σετ (7-5, 6-3) και προς στιγμή φάνηκε πώς ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Προηγήθηκε με 4-2 στα games του τέταρου σετ όντας αταμάτητος μέχρι εκείνο το σημείο. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, όμως, και κάτοχος των περισσότερων τίτλων Grand Slam στα χρονικά του τένις (24) ενώ έδειχνε πως δεν ήταν σε καλό βράδυ κι έτοιμος να παραδοθεί, «γύρισε το διακόπτη» ισοφαρίζοντας σε 2-2 (7-5).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roland-Garros (@rolandgarros)

Μετά από μεγάλη μάχη στο 5ο σετ κατάφερε να βγει νικητής με 6-3 και να πανηγυρίσει απόλυτα δικκαιολογημένα τη μεγάλη του νίκη χάρις στην οποία συνεχίζει στο τουρνουά με στόχο να σηκώσει τον 25ο τίτλο του σε τέτοιο επίπεδο! Νίκη που ήταν η 370ή σε επίπεδο Grand Slam!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις