Κυριακή, 30 Ιουν.
28oC Αθήνα

Αγγλία – Βοσνία 3-0: Εύκολη επικράτηση για τα «λιοντάρια» – Προβλημάτισε η Γερμανία πριν την Εθνική Ελλάδας

Αγγλία – Βοσνία 3-0: Εύκολη επικράτηση για τα «λιοντάρια» – Προβλημάτισε η Γερμανία πριν την Εθνική Ελλάδας

Η Αγγλία κέρδισε 3-0 την Βοσνία σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «St James’ Park», ενώ η Γερμανία «κόλλησε» απέναντι στην Ουκρανία και προβλημάτισε με την απόδοση της.

Η Αγγλία επικράτησε δίχως δυσκολία της αδύναμης Βοσνίας με σκορ 3-0 στο «St James’ Park» με τους Βρετανούς να αγωνίζονται με αρκετά νέα πρόσωπα καθώς ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θέλησε να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα.

Το Κόουλ Πάλμερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 60′ έκανε το 1-0, με τον Αλεξάντερ-Αρνολντ στο 85′ να διπλασιάζει τα τέρματα των «λιονταριών» και του Χάρι Κέιν στο 89′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους Άγγλους να είναι καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Από την πλευρά της η Γερμανία η οποία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (7/06/24) την Εθνική Ελλάδας στο «Borussia Park» αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ απέναντι στην Ουκρανία.

Η «οικοδέσποινα» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η σέντρα του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει με κορυφαία το δοκάρι του Μπάιερ στο 63′, ενώ απείλησε και στο 53′ με τον Χάβερτς, αλλά και σε δύο φάσεις στο 68′ και 90’+2 με τον Ουντάβ. Ωστόσο με την εικόνα της δεν έπεισε το κοινό της.

Και οι Ουκρανοί, που θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας σε λίγες ημέρες, είχαν και αυτοί τις δικές τους καλές στιγμές για να σκοράρουν, στο 39′ με τον Γιάρεμτσουκ και στο 89′ με τον Γιαρμολένκο.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν παρέταξε τους:

Νόιερ, Κίμιχ, Άντον, Τάι (60′ Κοχ), Μίτελσταντ, Αντριχ (71′ Πάβλοβιτς), Γκρος, Μουσιάλα (60′ Μπάιερ), Γκουντογκάν (46′ Φούχριχ), Βιρτς (46′ Ούνταβ), Χάβερτς (60′ Μίλερ)

 

Νωρίτερα, με βασικό τον Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ, η Κροατία επικράτησε με 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στη Ριέκα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «Χρβάτσκα» για την τελική φάση του Euro 2024.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, διατήρησε τον κεντρικό αμυντικό της Ενωσης στην ενδεκάδα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Για την καταληκτική φάση του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προετοιμάζεται και η Σκωτία, η οποία με τα γκολ των Κρίστι και Ανταμς στο δεύτερο ημίχρονο επιβλήθηκε 2-0 του Γιβραλτάρ σε φιλικό που έγινε στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα στα φιλικά της Δευτέρας (3/06/24)

Σκωτία – Γιβραλτάρ 2-0 (58′ Κρίστι, 85′ Ανταμς)

Κροατία – Β. Μακεδονία 3-0 (10′, 45′ Μάγερ, 79′ Πάσαλιτς)

Αλβανία – Λιχτενστάιν 3-0 (31′ Μπρόγια, 47′ Ασάνι, 67′ Μούτσι)

Αγγλία – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0 (60′ πέν. Πάλμερ, 85′ Αλεξάντερ-Αρνολντ, 89′ Κέιν)

Γερμανία – Ουκρανία 0-0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις