Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Άγιοι Θεόδωροι: Το καρχαριοειδές των 7,5 μέτρων που ζύγιζε 2,5 τόνους και σήκωσαν ψαράδες το 1992

Άγιοι Θεόδωροι: Το καρχαριοειδές των 7,5 μέτρων που ζύγιζε 2,5 τόνους και σήκωσαν ψαράδες το 1992

Οι Άγιοι Θεόδωροι είχαν βρεθεί στο επίκεντρο πριν από 32 χρόνια, όταν ψαράδες σήκωσαν ένα καρχαριοειδές 7,5 μέτρων και το έβγαλαν στη στεριά.

Πριν 32 χρόνια, οι Άγιοι Θεόδωροι είχαν βρεθεί στο επίκεντρο, όταν ανασύρθηκε ένα καρχαριοειδές μήκους 7,5 μέτρων και βάρους 2,5 τόνων. Ήταν 2 Ιουνίου του 1992, όταν ντόπιοι ψαράδες ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες εντυπωσιακές, στα βαθιά μεταξύ των νησίδων Ομβριού και Διαπόρια.

Σύμφωνα με την καταγραφή του συμβάντος που έκανε τότε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Η Εικόνα» Νίκος Δενδρινός, το τεράστιο καρχαριοειδές μήκους 7,5 μέτρων και βάρους 2,5 τόνων, αφού πρώτα κατέστρεψε τουλάχιστον 1.000 μέτρα από τα δίχτυα ψαράδων στην συνέχεια εξέπνευσε.

Το όλο θέμα είχε προκαλέσει συζητήσεις τόσο στους Αγίους Θεοδώρους, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, με τις εικόνες να βρίσκονται στις σελίδες εφημερίδων και περιοδικών.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 43 είδη καρχαρία. Είναι πραγματικά «καθαριστές» της θάλασσας καθώς τρέφονται κυρίως με πλαγκτόν και δεν είναι επιθετικοί προς τον άνθρωπο. Το στερεότυπο του «καρχαρία δολοφόνου» φτιάχτηκε στο Hollywood και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις