Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πήλιο: Πυροβολισμοί, ύβρεις και μηνύσεις ανάμεσα σε δύο γείτονες που για χρόνια ζούσαν αρμονικά

Πήλιο: Πυροβολισμοί, ύβρεις και μηνύσεις ανάμεσα σε δύο γείτονες που για χρόνια ζούσαν αρμονικά

Το Πήλιο στο επίκεντρο μετά το σοβαρό επεισόδιο σε χωριό ανάμεσα σε δύο γείτονες. Για χρόνια ζούσαν ειρηνικά και μάλιστα κατά διαστήματα συνεργάζονταν. Τα πάντα όμως, άλλαξαν το τελευταίο διάστημα.

Εκτός εαυτού βγήκε με τον γείτονά του 55χρονος σε χωριό στο Πήλιο, όταν παρέλαβε μέσω δικαστικού επιμελητή κλήση για να παραστεί σε δίκη μετά από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του 75χρονος, το σπίτι του οποίου χωρίζει μια μεσοτοιχία από το δικό του. Άρπαξε την καραμπίνα, έφτασε έξω από το σπίτι του και άρχισε να φωνάζει, να απειλεί και κάποια στιγμή ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί (02-06-2024), σε χωριό του Νοτίου Πηλίου, όπου ο 75χρονος που είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών, διατηρεί εξοχική κατοικία. Οι δύο άντρες γνωρίζονταν επί σειρά ετών και μάλιστα είχαν και καλές σχέσεις αλλά και συνεργασία κατά διαστήματα.

Οι σχέσεις τους άρχισαν να διαταράσσονται όταν ο 55χρονος αποφάσισε να κάνει στο σπίτι του μία μεταλλική κατασκευή, που ενόχλησε τον 75χρονο, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, έχοντας το πόρισμα της Πολεοδομίας βάσει του οποίου η κατασκευή είχε κριθεί αυθαίρετη, ο 75χρονος κατέθεσε αγωγή σε βάρος του γείτονά του και ζητούσε την απομάκρυνση της μεταλλικής κατασκευής.

Με δικαστικό επιμελητή κοινοποιήθηκε στον 55χρονο μόλις την περασμένη Παρασκευή η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο γείτονάς του. Τότε ο 55χρονος φέρεται να βγήκε εκτός εαυτού. Περίμενε τον γείτονά του να πάει στο εξοχικό του, γιατί έλειπε στο σπίτι του στην Αθήνα, και την Κυριακή το πρωί, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του, πήγε από το σπίτι.

Αρχισε να απειλεί τον 75χρονο, ο οποίος «ταμπουρώθηκε» στο σπίτι του και όταν άκουσε να πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα, κάλεσε αστυνομία. Λίγο αργότερα κατέθεσε σε βάρος του μήνυση στο Α.Τ. Μηλεών κατηγορώντας τον 55χρονο για απειλή και εξύβριση με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Συνελήφθη όμως και ο 75χρονος, μετά από μήνυση για ψευδή καταμήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο 55χρονος. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη αναβολή και η υπόθεση θα εξεταστεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 12:30 το μεσημέρι. Μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι δεσμευόμενοι να μην υπάρξει νέο επεισόδιο μεταξύ τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις