Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Σάρα Φέργκιουσον για τον καρκίνο: Κάνω εξετάσεις αλλά όχι χημειοθεραπείες

Σάρα Φέργκιουσον για τον καρκίνο: Κάνω εξετάσεις αλλά όχι χημειοθεραπείες
Reuters

Για τη μάχη της με τον καρκίνο μίλησε σε νέα της συνέντευξη η Σάρα Φέργκιουσον, που δήλωσε ότι ήταν εξαρχής ειλικρινής με τις κόρες της πριγκίπισσα Βεατρίκη και πριγκίπισσα Ευγενία.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου, ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή.

Η Σάρα Φέργκιουσον είναι το τρίτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δίνει μάχη με τον καρκίνο, μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον.

Η μητέρα της πριγκίπισσας Βεατρίκης και της πριγκίπισσας Ευγενίας έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην βρετανική έκδοση του περιοδικού Hello!

Εκεί μίλησε για την εξαιρετική οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον πρώην σύζυγό της και αποκάλυψε πώς εξελίσσεται η υγεία της ένα χρόνο μετά την διάγνωση με καρκίνο του μαστού.

«Έχω την πιο εξαιρετική οικογένεια καθώς και μια αξιοσημείωτη απίθανη ομάδα (γιατρών) και επίσης διαθέτω την ικανότητα να ανακαλύπτω τη χαρά. Έμαθα τις κόρες μου να είναι έντιμες και ειλικρινείς και γνωρίζουν πως τους μιλάω ευθέως, όσο δύσκολο και αν είναι» δήλωσε η Δούκισσα της Υόρκης, γνωστή ως Fergie, στο περιοδικό Hello!

«Έτσι, όταν είπαν: “Μαμά, πες μας την απόλυτη αλήθεια – έχουν αφαιρέσει όλο τον καρκίνο;” και η απάντηση ήταν “ναι”, ήξεραν ότι τους έλεγα την αλήθεια και μπορούσαν να αισθάνονται ασφαλείς». 

Τον Ιούνιο του 2023, εκπρόσωπος της Δούκισσας του Γιορκ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και ότι υποβλήθηκε σε επιτυχή μονή μαστεκτομή.

Η Σάρα Φέργκιουσον (γνωστή και ως Fergie),ενημέρωνε τους θαυμαστές της για την ανάρρωσή της στα social media και υποστήριζε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μέσω των προληπτικών εξετάσεων.

Τον Ιανουάριο του 2024, μοιράστηκε ότι διαγνώστηκε με κακοήθες μελάνωμα, μια μορφή καρκίνου του δέρματος, μετά από μετεγχειρητική ανάλυση μιας ελιάς που αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια της επανορθωτικής χειρουργικής επέμβασης μετά τη μαστεκτομή της. Μια πηγή δήλωσε στο PEOPLE τον Μάρτιο ότι η Δούκισσα της Υόρκης ήταν «πολύ ανακουφισμένη» όταν έμαθε ότι ο καρκίνος του δέρματος δεν είχε εξαπλωθεί.

Όπως δήλωσε η Σάρα Φέργκιουσον σήμερα «αισθάνεται καλύτερα», όμως οι γιατροί της, τής έχουν πει να μην χρησιμοποιεί τον όρο «cancer free» (απαλλαγμένη από τον καρκίνο) καθώς κάνει συχνούς ελέγχους για ενδεχόμενη επανεμφάνιση της νόσου αλλά μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα.

«Πρέπει να υποβάλλομαι σε συχνές εξετάσεις και βάζω κρέμα στο πρόσωπό μου για το πρόβλημα που δημιούργησε ο ήλιος στο παρελθόν. Όμως, δεν υποβάλλομαι σε ανοσοθεραπεία, δεν παίρνω φάρμακα και δεν κάνω χημειοθεραπείες, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων».

Η δούκισσα του Γιορκ τόνισε πως όλο αυτό το διάστημα που έδινε μάχη με τον καρκίνο είχε στο πλευρό της τα παιδιά της, την 35χρονη πριγκίπισσα Βεατρίκη και την 34χρονη πριγκίπισσα Ευγενία καθώς και τα εγγόνια της, τον θετό γιο της Βεατρίκης, τον 8χρονο Γούλφι την κόρη της Σιένα, 2 ετών και τον γιο της Ευγενίας, τον Αύγουστο Ερνέστο 3 ετών.

Η τελευταία συμβουλή της βασίλισσας Ελισάβετ 

Η ίδια, ανέφερε ότι ακολουθεί την συμβουλή που της έδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ πριν πεθάνει.

«Ένας από τους ανθρώπους που με γνώριζαν καλά ήταν η βασίλισσα και πριν πεθάνει μου είπε: “Σάρα, το να είσαι ο εαυτός σου είναι αρκετό”», αποκάλυψε η δούκισσα του Γιορκ, η οποία ενθαρρύνει το κοινό να υποβάλλεται σε προληπτικές εξετάσεις.

Η Σάρα Φέργκιουσον παντρεύτηκε τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Άντριου, το 1986. Το ζευγάρι χώρισε επίσημα το 1996 αλλά μένει μαζί στην βασιλική κατοικία Royal Lodge στο Ουίνδσορ.

Η Σάρα Φέργκιουσον υπήρξε παντρεμένη με τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπα Άντριου το 1986 και απέκτησε μαζί του δυο κόρες, τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. 

Πληροφορίες από People

Πηγή φωτογραφιών Reuters

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις