Κόσμος

Βρετανία: Τρία βρέφη που βρέθηκαν πεταμένα σε πάρκα τα τελευταία επτά χρόνια ανήκουν στους ίδιους γονείς

Μία απίστευτη και συνάμα σοκαριστική υπόθεση συγκλονίζει την Βρετανία, όταν αποκαλύφθηκε πως τρία βρέφη που βρέθηκαν πεταμένα σε πάρκα του Λονδίνου, σε διάστημα επτά χρόνων, αποκαλύφθηκε σήμερα (04.06.2024) πως ανήκουν στους ίδους γονείς.

Νωρίτερα φέτος, εντοπίστηκε ένα νεογέννητο κοριτσάκι μέσα σε μια τσάντα για ψώνια στο ανατολικό Λονδίνο και είναι το τρίτο βρέφος που εγκαταλείφθηκε από τους ίδιους γονείς σε αντίστοιχες συνθήκες τα τελευταία επτά χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Το κοριτσάκι, ονόματι Έλσα, βρέθηκε από περαστικό που πήγαινε βόλτα τον σκύλο του, ένα βράδυ του Ιανουαρίου κοντά σε πολυσύχναστο σημείο στην περιοχή Νιούχαμ, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα τεστ DNA που ακολούθησαν έδειξαν ότι η Έλσα είναι αδελφή δύο άλλων μωρών που είχαν επίσης εγκαταλειφθεί στην ίδια περιοχή.

Ο Χάρι, το πρώτο μωρό, βρέθηκε σε πάρκο στο Νιούχαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Ιανουάριο του 2019 ένα άλλο μωρό, που ονομάστηκε Ρόμαν, ανακαλύφθηκε από περαστικούς που έκαναν βόλτα τον σκύλο τους κοντά σε παιδική χαρά.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης έγιναν γνωστές σήμερα όταν δικαστής στο ανατολικό Λονδίνο έκρινε ότι το θέμα έχει δημόσιο ενδιαφέρον και έδωσε στο BBC και την PA Media την άδεια να δημοσιοποιήσουν τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των τριών εγκαταλειφθέντων παιδιών.

Σύμφωνα με το BBC, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν έκτοτε υιοθετηθεί, ενώ η Έλσα, που εκτιμάται ότι γεννήθηκε μόλις μία ώρα πριν εγκαταλειφθεί, έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία της, σύμφωνα με το BBC.

«Αντιλαμβανόμαστε το σημαντικό δημόσιο ενδιαφέρον που θα προκύψει μετά την άρση των περιορισμών που επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας αυτής», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αστυνομικός επιθεωρητής Τζέιμι Χαμ. «Είναι σημαντική είδηση και η δουλειά μας επικεντρώνεται στο να προσπαθήσουμε να βρούμε τη μητέρα και να της προσφέρουμε στήριξη».

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι τα παιδιά θα μάθουν ποια είναι τα αδέλφια τους και ότι υπάρχει σχεδιασμός ούτως ώστε να έχουν μεταξύ τους κάποιου είδους επικοινωνία ενώ μεγαλώνουν.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837