Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μπαρτζώκας και Παπανικολάου για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Χάσαμε την υπεροπλία με τον Φαλ – Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό μόνο στο 5ο ματς»

Μπαρτζώκας και Παπανικολάου για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Χάσαμε την υπεροπλία με τον Φαλ – Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό μόνο στο 5ο ματς»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός θα “παλέψει” με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League και ενόψει του αυριανού (05/06/24, 21:15, LIVE από το Newsit.gr) πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν για τις επικείμενες “μονομαχίες των δύο ομάδων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι κάθε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι διαφορετικό και στάθηκε στην ατυχία με τον τραυματισμό του Φαλ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μάθει πια να κερδίζουν στην έδρα του αντιπάλου τους.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον Εργκίν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έχουμε παίξει 7 φορές φέτος, μπορεί να πάμε σε 10 ή 11 ή 12 παιχνίδια συνολικά. Κρύβονται διαφορετικές ιστορίες πίσω από κάθε παιχνίδι. Το ομαδικό παιχνίδι παίζει πάντα ρόλο.

Η ομάδα πρέπει να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Δεν πιστεύω πως παίζουν μόνο οι ψηλοί, κάποιος πρέπει να πασάρει σε αυτούς, κάποιος πρέπει να τους κατευθύνει. Δυστυχώς χάσαμε τον Φαλ, χάσαμε και την όποια υπεροπλία μπορεί να είχαμε στη συγκεκριμένη θέση και πρέπει να καλύψουμε το κενό.

 

Οι παίκτες ξέρουν την τακτική του αντιπάλου, ο Εργκίν ξέρει το παιχνίδι μας και εμείς το δικό τους. Πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, να είσαι σταθερός πνευματικά. Έχουμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια φέτος. Υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση, το κίνητρο είναι μεγάλο για τον τίτλο. Τα παιχνίδια είναι πολύ κοντά, αλλά είναι καλό για την Εθνική ομάδα, αλλά και για μας γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε τόσους μήνες μπάσκετ».

 

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου

«Να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, εύχομαι να απολαύσουμε τους τελικούς. Πλέον έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που έχει στην έδρα του το τελευταίο παιχνίδι. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σοβαρό αν φτάσουμε στον πέμπτο τελικό. Έχουμε δει ότι σπάνε οι έδρες. Είναι σημαντικό για την ομάδα που θα έχει τους φιλάθλους μαζί της. Και οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει πως μπορούν να κερδίσουν στις αντίπαλες έδρες, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό».

Για τον κορμό που έχουν οι δύο ομάδες: «Το να έχεις ελληνικό κορμό βοηθάει στα αποδυτήρια, αλλά δεν παίζει αυτό μόνο μπάσκετ. Εμείς έχουμε παιδιά πολλά χρόνια στην ομάδα, ξέρουν την πραγματικότητα και τι σημαίνει το πρωτάθλημα. Δεν παίζει ρόλο αν είναι Έλληνες ή ξένοι. Έχουν πολύ καλή επίγνωση του τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνουν. Θέλουμε πάρα πολύ τον τίτλο. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να τελειώσουμε τη χρονιά με χαμόγελο».

Ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις