Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εγκαινιάστηκε ο Πύργος του Πειραιά – Η επόμενη ημέρα για την πόλη

Εγκαινιάστηκε ο Πύργος του Πειραιά – Η επόμενη ημέρα για την πόλη

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 4 Ιουνίου, τα μεγάλα επίσημα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποίησε χαιρετισμό, φορέων της πόλης και εκπροσώπων της κατασκευάστριας εταιρείας DIMAND.

Το εμβληματικό κτίριο στον Πειραιά (το οποίο κατασκευάστηκε από την DIMAND), των 34.600 τ.μ. και των 22 ορόφων που έμεινε ημιτελές και αχρησιμοποίητο για σχεδόν 40 χρόνια ανακατασκευάστηκε προκειμένου να γίνει ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων και εμπορικών χώρων. Είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED. Στον Πύργο ήδη λειτουργούν γνωστές εταιρείες όπως το Zara και η  JD Sports, ενώ αναμένεται σύντομα να εγκατασταθούν και άλλες.

Για το εμβληματικό έργο μίλησε πρώτος ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης  Μώραλης. Όπως υποστήριξε: «Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την πόλη του Πειραιά. Με υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε τον Πύργο που άργησε να ολοκληρωθεί σχεδόν 40 χρόνια. Αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας και πλέον δεν είναι ένα κουφάρι – φάντασμα  που στέκει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ο Πύργος αποτελεί ένα  από τα σπουδαιότερα επιτεύγματά μας, καθώς μέσω αυτού αποδείξαμε πωςτα αδύνατα, γίνονται δυνατά». 

Ο κ. Μόραλης σχολίασε επίσης και το σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στην πόλη ο Πύργος. Όπως δηλώνει: «Αποτελεί τη βάση για ένα μπαράζ επενδύσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει, καθώς συμβολίζει την εξωστρέφεια και την πρόοδο που έχει αρχίσει να υπάρχει στον Πειραιά». Επίσης,  έκανε ειδική αναφορά για τη σειρά επενδύσεων που έχουν  ξεκινήσει στον Πειραιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αναπλάσεις του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου, περιοχές που για χρόνια ήταν υποβαθμισμένες. Τα μεγάλα έργα τη κεντρικής διοίκησης, όπως το Μετρό και το Ταμ. Το νέο δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά που είναι στα σκαριά και το νέο Δημαρχείο. 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος: «Με τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά, της  Prodea, της EBRD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και των μετόχων μας φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα! Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα όταν το αναλάβαμε 2020 μέσα στην πανδημία, είχε μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο ήταν δύσκολη επιχειρηματική απόφαση. Το 2022 εν τελεί που ξεκινήσαμε, πέσαμε πάνω στον πόλεμο της Ουκρανίας που μας διπλασίασε το κόστος αλλά και στο γεγονός πως καμία εταιρεία στην Ελλάδα δεν είχε κάνει υψηλό κτίριο και ευτυχώς βρέθηκε η ΤΕΡΝΑ που έβαλε πλάτη». 

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο Πύργος του Πειραιά αποτελεί,  όχι μόνο το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας, η οποία προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις