Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Χαλκίδα: Βίντεο – ντοκουμέντο με καταδίωξη και πυροβολισμούς δίπλα σε πλατεία όπου βρίσκονταν παιδιά

Χαλκίδα: Βίντεο – ντοκουμέντο με καταδίωξη και πυροβολισμούς δίπλα σε πλατεία όπου βρίσκονταν παιδιά

Επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (04.06.2024) στην Χαλκίδα, τη στιγμή που σε παρακείμενη πλατεία έπαιζαν παιδιά. 

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε σήμερα (05.06.2024) το Live News φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή που αστυνομικοί εγκλωβίζουν το αυτοκίνητο το οποίο καταδιώκουν για αρκετή ώρα στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ τον καταδιώκουν, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητό τους προσπαθώντας να σταματήσουν το ΙΧ, αλλά ο οδηγός του συνεχίζει και παλεύει να απεγκλωβίσει το όχημα.

Πυροβόλησαν δέκα φορές τα λάστιχα

Ένας αστυνομικός τραβάει το γκλοπ και αρχίζει να χτυπάει το αυτοκίνητο. Ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα για να τους ξεφύγει και τότε, οι αστυνομικοί βγάζουν τα όπλα τους, σημαδεύουν το κόκκινο αυτοκίνητο και αρχίζουν να πυροβολούν.

Δέκα συνεχόμενοι πυροβολισμοί στα λάστιχα του οχήματος. Όμως ο οδηγός δεν πτοείται. Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν και άλλα άτομα.

«Όταν εγκλωβίστηκε δίπλα σε μία πλατεία αναγκάστηκαν οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν τα λάστιχα. Αυτός δεν πτοήθηκε έκανε όπισθεν και πάλι με κίνδυνο να χτυπήσει τους αστυνομικούς διέφυγε τη σύλληψη», είπε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Η συμπλοκή γίνεται στην περιοχή του Δέλτα της Χαλκίδας. Οι κάτοικοι της περιοχής ακούνε τους πυροβολισμούς και τις φωνές και βγαίνουν αναστατωμένοι στις αυλές τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μάρτυρες τέτοιου περιστατικού.

Οι αστυνομικοί καταφέρνουν να στριμώξουν το όχημα που καταδίωκαν. Οι κινήσεις τους είναι αστραπιαίες.

Καταλαβαίνουν ότι ο οδηγός δύσκολα θα παραδοθεί. Με κίνδυνο τη ζωή τους και μη γνωρίζοντας αν ο οδηγός οπλοφορεί, δεν διστάζουν να βγουν και να προσπαθήσουν να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει το όχημά του.

Πράγματι, εκείνος ανεβαίνει το πεζοδρόμιο, βάζει όπισθεν και παρά τον αστυνομικό που χτυπάει το αυτοκίνητο ο δράστης πατάει γκάζι και φεύγει με ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί δεν εγκαταλείπουν και αρχίζουν να τον πυροβολούν ξανά και ξανά. Ο δράστης δεν σταματάει ούτε τότε. 

Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το αυτοκίνητο και καταφέρνουν να συλλάβουν τον 35χρονο οδηγό του που προτίμησε να αποφύγει τον έλεγχο και να προκαλέσει το χάος στην καρδιά της Χαλκίδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις